Metro-portal.hr

objavljeno 21.12.2009. 11:23:46
RADNO BOLOVANJE

Hloverka Novak Srzić dopisima uređuje Informativni program

Dio članova Programskog vijeća HRT-a pita se kako urednica s bolovanja može slati dopise o programu, a ne može se izjasniti o svojem razrješenju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/Cropix)

Ravnateljstvu HRT-a upućeno je otvoreno pismo u kojem se izražava zabrinutost stanjem u Informativnom programu zbog više indicija da glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić utječe na kreiranje programa dok je na bolovanju.

Pismo potpisuje pet članova Programskog vijeća HRT-a: Hašim Bahtijari, Marina Škrabalo, Sanja Modrić, Damir Grubiša i Dragan Crnogorac, koji navode konkretne primjere utjecaja na neke emisije, javlja Index.hr.

Optužbe se tiču prošlotjedne emisije Otvoreno u kojoj je bilo riječi o Ivi Sanaderu i Hypo banci, zatim Dnevnik od 14. prosinca u kojem se službenim dopisom s potpisom i pečatom odbilo pustiti demantij politologa Darka Petričića, protiv kojeg je predsjednik Stjepan Mesić podnio privatnu tužbu.

Uz to navodi se i kako postoje indicije da Dražen Majić, zamjenik Hloverke Novak Srzić, ne održava redovite kolegije pa se novinari i članovi vijeća pitaju tko u stvari uređuje Informativni program.

Vijećnici od Ravnateljstva traže da se utvrdi kako i na koji način se uređuje Informativni program, a zahtijevaju i odgovor na pitanje kako urednica s bolovanja ne može poslati očitovanje vezano uz inicijativu za njeno razrješenje, a može utjecati na uređivanje Informativnog programa.

21.12.2009. 11:23:46
http://metro-portal.hr/hloverka-novak-srzic-dopisima-uredjuje-informativni-program/29058/