Metro-portal.hr

objavljeno 27.12.2010. 19:50:00
CRNA STRANA ZIME

Hladnoća u Lici uzela jedan ljudski život, Zagrepčani padali po zaleđenim ulicama

Niske temperature odnijele su osam života na Božić u Poljskoj, čime je broj umrlih od smrzavanja u studenome i prosincu u toj zemlji narastao na 127

Snijeg u Zagrebu
Snijeg u Zagrebu (Goran Mehkek/CROPIX)

U dvorištu obiteljske kuće u Mlakvi, u perušićkoj općini, policija je danas oko 11 sati pronašla mrtvog 59-godišnjeg muškarca, koji se smrznuo, izvijestila je popodne ličko-senjska Policijska uprava. Očevidom je utvrđeno da je umro u noći s 24. na 25. prosinca, a mrtvozornik je utvrdio da je uzrok smrti smrzavanje. Na truplu nisu pronađeni tragovi nasilja, navodi policija.

Zagrepčani zbog leda završavali s lomovima ekstremiteta

Nepovoljni zimski uvjeti danas su bili odgovorni i za preko 100 prijava na zagrebačkoj Traumatologiji - zbog leda su brojni stariji Zagrepčani padali i završavali s lomovima ekstremiteta - ruku, nogu, laktova, gležnjeva pa čak i ramena. Srećom, znatan dio ljudi je prošao samo s masnicama. Led će se na ulicama metropole zadržati još nekoliko dana pa se svi građani pozivaju na oprez.

Zima sije smrt i u Poljskoj

Niske temperature odnijele su osam života na Božić u Poljskoj, čime je broj umrlih od smrzavanja u studenome i prosincu u toj zemlji narastao na 127, objavila je policija u ponedjeljak. Žrtve su uglavnom muškarci između 35 i 60 godina, bez stalnog prebivališta, često u alkoholiziranom stanju, priopćila je policija i pozvala stanovništvo da reagira kada vide osobe koje leže na klupama na javnim površinama ili dok lutaju. Nakon blagog zaropljenja sredinom prošloga tjedna, u Poljskoj je tijekom božićnih blagdana opet jako zahladnjelo. Više stotina kućanstava u okolici Gdanska u ponedjeljak je treći dan zaredom bio bez električne energije nakon pucanja dalekovoda pod težinom snijega, objavile su mjesne vlasti.

27.12.2010. 19:50:00
http://metro-portal.hr/hladnoca-u-lici-uzela-jedan-ljudski-zivot-zagrepcani-padali-po-zaledjenim-ulicama/53292/