Metro-portal.hr

objavljeno 09.12.2009. 14:44:37
UPRAVA:

HGspot izlazi iz krize

Tvrtka je u krizu zapala zbog loših odluka, previše zaposlenih i previsokih primanja uprave, a iz nje izlazi po cijenu otkaza 115 djelatnika

Hrvoje Prpić, savjetnik Uprave HGspota
Hrvoje Prpić, savjetnik Uprave HGspota (Dragan Matić/Cropix)

Tvrtka HGspot, koja je prije mjesec dana bila pred stečajem, izlazi iz krize i priprema temeljitu reorganizaciju svojeg poslovanja, koja uključuje novi izgled i branding tvrtke, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare savjetnik Uprave Hrvoje Prpić.

U petak smo dobili bankovne garancije za dobavljače, a od utorka smo počeli ponovno puniti police trgovina robom, zasad samo u dvije trgovine u Zagrebu, ali one nam nose 70 posto prometa, kazao je Prpić dodavši kako će se kroz idućih mjesec dana otvarati poslovnice u Splitu, Osijeku, Rijeci itd.

Novi početak tvrtke uključuje i smanjenje broja zaposlenih tako da će u četvrtak otkaze dobiti 115 djelatnika, dok će njih 113 zadržati posao.

Odluke o otkazima donesene su na temelju rezultata testova koje je na svim zaposlenicima provela kompanija za ljudske resurse, a profil budućih djelatnika HGspota bit će prilagođen novom načinu poslovanja, u kojem su na prvom mjestu "kućni odgoj i ljubav prema kupcima".

Iz asortimana se uklanja bijela tehnika, a tvrtka se ponovno okreće prodaji informatičke robe i potrošačke elektronike, dok će njezine poslovnice biti podijeljene na tri kategorije prema ponudi, količini i vrsti robe.

Početkom iduće godine promijenit će se vizualni identitet HGspota, pri čemu će "konzervativnu" plavu zamijeniti "moderna" ljubičasta boja, koja se obraća prvenstveno mlađoj populaciji koja tehniku shvaća kao stil života, najavio je Prpić.

Novu šansu HGspot je dobio zahvaljujući dogovoru nove Uprave s vlasnicima komercijalnih zapisa i bankama, a od Zagrebačke banke je dobio 25 milijuna kuna dodatnih garancija za sedam - osam strateških dobavljača. Prpić kaže da tvrtka neće uspjeti do kraja godine otplatiti glavnicu duga, ali hoće kamate.

Po njegovoj ocjeni, tvrtka je zapala u krizu zbog "visoke neefikasnosti" poslovanja, prevelikog broja zaposlenih i previsokih primanja članova Uprave, kao i neutemeljenih odluka o širenju poslovanja. (hina/metro-portal)

09.12.2009. 14:44:37
http://metro-portal.hr/hgspot-izlazi-iz-krize/28208/