Metro-portal.hr

objavljeno 02.11.2010. 10:29:39
MADE IN

HGK pokrenula ''Kupujmo hrvatsko'' na Facebooku i Twitteru

Hrvatska gospodarska komora želi približiti hrvatske proizvode građanima, posebno mladima koji se društvenim mrežama najviše koriste

Kupujmo hrvatsko
Kupujmo hrvatsko (Facebook)

Hrvatska gospodarska komora (HGK) je radi jačanja svijesti građana o značaju kupovanja domaćih proizvoda, posebice nositelja znakova ''Hrvatska kvaliteta'' i ''Izvorno hrvatsko'', na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru pokrenula službenu stranicu akcije ''Kupujmo hrvatsko''.

HGK napominje kako mu je želja stvoriti prijateljski kontakt s potrošačima, posebno s mladima, kako bi ih ne samo informirala o domaćim kvalitetnim proizvodima, već i potakla na stvaranje poduzetničke klime koja će omogućiti stvaranje novih proizvoda kao temelja gospodarskog rasta i razvoja.

Podsjeća da najutjecajniji ''made in'' proizvodi na svijetu, kao primjerice talijanski, svoj uspjeh uz kvalitetu duguju prije svega i potpori državljana svoje zemlje. ''Danas u vremenu kada vladaju elektronički mediji HGK je, prepoznavši njihovu važnost, odlučio iskoristiti mogućnosti koje pružaju kako bi i putem tih kanala širio svijest i stvarao kulturu hrvatskih proizvoda'', navodi se u priopćenju.

Ističe se kako Facebook i Twitter profili ''Kupujmo hrvatsko'' na jednostavan i prijateljski način educiraju i informiraju javnost o domaćim proizvodima, novostima i događanjima. Također, na specifičnom jeziku društvenih medija na profilima se predstavljaju domaći kvalitetni proizvodi, uz fotografije, video snimke, darivanje domišljatih komentatora te aktivnu interakciju s članovima grupe i pratiteljima.

''Ako kupujete domaće proizvode osiguravate radno mjesto sebi, baki i djedu mirovinu, a mami i tati bolju plaću'', poručio je najmlađima putem Facebooka predsjednik HGK Nadan Vidošević (hina/metro-portal)

02.11.2010. 10:29:39
http://metro-portal.hr/hgk-pokrenula-kupujmo-hrvatsko-na-facebooku-i-twitteru/50591/