Metro-portal.hr

objavljeno 14.09.2012. 17:59:43
BOŽJI VJETAR

Hezbollah će braniti Iran od Izraela

Još jednom su iranski dužnosnici poručili službenom Jeruzalemu da loše namjere mogu završiti samo loše

Vođa Hezbollaha ne dvoji da će sravniti Izrael sa zemljom
Vođa Hezbollaha ne dvoji da će sravniti Izrael sa zemljom (Arhiva)

Iran je opet pod udarom sa svih strana, od Međunarodne atomske agencije koja traži veću kooperativnost, preko SAD koje tvrde da Iran uništava postrojenja koja su izvršila svoju ulogu kako bi inspekcije mogle reći da je sve u redu, do Izraela koji sve žešće lobira za napad na Iran.

No, u Teheranu se na sve to ne uzrujavaju previše, nego smireno poručuju da imaju pravo razvijati nuklearnu tehnologiju u mirnodopske svrhe, a da je sve ostalo samo spin Zapada kojem je Iran trn u oku.

Najžešći je Izrael predvođen ultramilitantnim Netanyahuom koji bi bacio na Iran sve što ima u skladištima, pritom tvrdeći da bi, kad bi ih svijet pustio, oni završili s Iranom za tri mjeseca, uz nevažnih par stotina mrtvih Izraelaca.

No, službeni je Teheran ponovno podsjetio Izrael i ostatak svijeta da će u slučaju napada uzvratiti svim snagama, a uz po ponovili prijetnju o ravnanju Izraela sa zemljom preko svoje produžene ruke, libanonskog Hezbollaha.

S obzirom na količinu raketa kojima Hezbollah raspolaže i njihovim dometom, ne treba biti vojni genije da se shvati kako bi u slučaju napada na Iran Izraelci ginuli na desetke tisuća samo u prvim satima napada na industrijska postrojenja i gusto naseljene gradove ...

14.09.2012. 17:59:43
http://metro-portal.hr/hezbollah-ce-braniti-iran-od-izraela/73890/