Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2010. 15:19:54
MLADE SNAGE INMUSICA

Heroina i Andrija na T-Mobile INmusic Festivalu u lipnju

Mladi bendovi dobili su priliku predstaviti se publici i sudjelovati na velikom festivalu

(Myspace)

Nakon završetka natječaja za nastup na T-Mobile INmusic festivalu te nakon što su, putem glasovanja na službenoj stranici festivala, izabrana dva izvođača, T-Mobile INmusic festival  predstavlja još dva mlada benda koja su sudjelovala na natječaju - mladi zagrebački bend Heroinu i Andriju, mladi bend iz Livna.

Na ovaj način mladi neafirmirani izvođači najbolje su se mogli predstaviti, ne samo publici već i organizatoru.

Heroina

Sastav Heroina uporno i demonstrativno odbacuje  ˝psihodelični narkomanski rock´n´roll 60-ih˝ koji im se pripisuje, a za sebe tvrde da su pomaknuti, unakaženi blues.

Glazbena kritika opisala ih je  na sljedeći način; "seksualnom požudom pogonjena blues-punk destrukcija" te "pravo osvježenje na zagrebačkoj underground-rock sceni".

Svoj studijski prvijenac objavili su 2009. godine, a samostalno izdani EP „Scar That Blues" promovirali su otvorivši 10. NO Jazz festival. Jedan su od zanimljivijih mladih rock bendova, a u njihovom se radu osjeti široki spektar utjecaja. Heroinu čine: Hrvoje Malić, Luka Brlek, Vinko Ergotić i Tom Palinić.

Andrija

Andrija počinje s radom krajem 2002. godine, a nastupati počinju 2005. Dosad su snimili tri albuma "Grdna Rano", "Neumjerenost u iću, piću i krvoproliću" te "Borba Bikova". Albumi su pod nazivom "Tri albuma" snimljeni i objavljeni za "Slušaj najglasnije".

Prije svih snimljen je i objavljen "Zar i ti, sine, bildaš?" kao presjek spomenuta tri albuma. Četvrti album je dovršen i sprema se snimanje istog. Za sebe kažu: "Sve što Andrija radi je umjetnost".

Do sada potvrđena imena na T-Mobile INmusicu koji će se održati 22. i 23. lipnja su: Massive Attack, Billy Idol, The Flaming Lips, LCD Soundsystem, Morcheeba, !!!, Pendulum, Rise Against, Flogging Molly, Broken Social Scene i mnogi drugi.

Uz glazbeni program, posjetitelje očekuje šest dana boravka u festivalskom kampu gdje će moći uživati i u kupanju, sportu, posjetima gradu i zanimljivim lokacijama diljem Hrvatske.

 

14.05.2010. 15:19:54
http://metro-portal.hr/heroina-i-andrija-na-t-mobile-inmusic-festivalu-u-lipnju/40029/