Metro-portal.hr

objavljeno 24.05.2010. 11:22:18
MOSTAR:

Hercegovačka radio-televizija ponovno u općem štrajku

Zaposlenici su odlučili emitirati samo teletekst dok im se ne isplate brojne zaostale plaće i riješi status televizije

Hercegovačka radio televizija štrajk
Hercegovačka radio televizija štrajk (DeviantArt)

Hercegovačka radio televizija (HRT) iz Mostara od ponedjeljka je ponovo stupila u opći štrajk nakon što im nisu isplaćene brojne zaostale plaće i riješen status ove medijske kuće, navodi se u obavijesti sindikata koja se emitira na programu HRT Mostara.

"Štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva koji se odnose na deblokadu računa poduzeća, isplate minimalno dvije plaće od deset zaostalih, jamstvo o redovitoj isplati zaostalih plaća, kao i izvješću o procesu rješavanja statusa HRT-a Mostar", priopćili su iz sindikata.

Ova TV kuća samo emitira teletekst videostranice s informacijama bez bilo kakvih drugih sadržaja, odlučili su zaposlenici ove kuće.

Iz sindikata upozoravaju kako su posljednju plaću primili za lipanj prošle godine. HRT Mostar je nakon višemjesečnog štrajka program počela emitirati prije dva mjeseca nakon što su dobili obećanja da će im se isplatiti zaostale plaće, doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te deblokirati račun poduzeća. Umjesto isplate zaostalih plaća, sada se zaposlenicima duguje deset plaća.

Iz Porezne uprave Federacije BiH prošloga tjedna uputili su dopis da će započeti pljenidba opreme zbog neizmirenih poreznih dugovanja i doprinosa.

Problemi Hercegovačke televizije nastupili su prije tri godine nakon što su vlasti dviju županija sa sjedištima u Mostaru i Širokom Brijegu značajno smanjile izdvajanja za ovu javnu radio-televizijsku kuću koja program emitira na hrvatskom jeziku. (hina/metro-portal)

24.05.2010. 11:22:18
http://metro-portal.hr/hercegovacka-radio-televizija-ponovno-u-opcem-strajku/40745/