Metro-portal.hr

objavljeno 18.05.2010. 12:23:00
NAPUŠTA BARCU

Henry karijeru nastavlja u redovima New York Red Bullsa

Ako Henry potpiše za New York, bit će treća velika zvijezda u MLS-u u zadnjih nekoliko godina nakon

Henry
Henry (Getty Images)

Francuski napadač Thierry Henry napušta Barcelonu i za tjedan dana će poptisati ugovor s američkim klubom New York Red Bullsima, piše list Boston Globe, pozivajući se na izvore iz MLS-lige.

Boston Globe tvrdi da su Bullsi već podnijeli zahtjev za Henryevu registraciju uredu MLS-a. Time su potvrđene glasine engleskih i španjolskih medija koji su za Henrya (32) tvrdili da sigurno neće ostati u redovima novog i starog španjolskog prvaka.

Red Bullsi su najbogatija momčad MLS-a, a nedavno su investirali 300 milijuna dolara u izgradnju novoga stadiona Red Bull Arene od 25.000 mjesta koji se nalazi u jednom od predgrađa. Klub je 2006. kupio austrijski poduzetnik i vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz, a u njihovu trenutnom sastavu najveća je zvijezda Kolumbijac Juan Pablo Angel.

Ako Henry potpiše za New York, bit će treća velika zvijezda u MLS-u u zadnjih nekoliko godina nakon Fredrika Ljungberga i Davida Beckhama. Ineče, za New York je već igrao jedan Francuz - Youri Djorkaeff (2005-2006).(hina/metro-portal)

18.05.2010. 12:23:00
http://metro-portal.hr/henry-karijeru-nastavlja-u-redovima-new-york-red-bullsa/40288/