Metro-portal.hr

objavljeno 09.05.2010. 16:33:00
NEPOZVANI GOSTI

"Hells Angels" pravili probleme na susretu bikera, 13 uhićenih

Huligani su palicama napali, iako nisu imali nikakvog povoda, trojicu muškaraca koji su se nalazili u osobnom automobilu, tvrdi policija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Danijel Soldo/CROPIX)
Trinaestorica uhićenih, dvije lakše ozlijeđene osobe i jedan uništeni automobil posljedica su izgreda uoči sinoćnje završnice sedmih susretu "bikera" u Slavonskome Brodu, izvijestila je danas policija.

U brodsko-posavskoj Policijskoj upravi procjenjuju kako su pravodobnom reakcijom spriječili eventualne daljnje sukobe pa je kasnije glazbeni spektakl koji je na Športsko-rekreacijskom centru Poloj, u organizaciji Moto Klub Brod pratilo, više od 10 tisuća Brođana i njihovih gostiju protekao bez ijednog incidenta.

Prema policijskom izvješću dojava o remećenju javnog reda i mira kod stadiona NK Marsonije zaprimljena je jučer oko 19 sati. "Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PU koji su bili maksimalno angažirani uz ispomoć iz PU Vukovarsko-srijemske. Policajci su reagirali pravodobno i dio ekstremnih motociklista odmah uhitili, dok se preostali dio razbježao, odnosno napustio područje PU brodsko-posavske.

Policija je uhićenjem 11 osoba na mjestu događaja i dvije osobe naknadno, od kojih je jedan državljanin Slovenije, spriječila eventualne daljnje sukobe i do jutra nije bilo dodatnih izgreda, stoji, uz ostalo, u priopćenju PU brodsko-posavske.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem, doznajemo od pomoćnika načelnika Policijske postaje Slavonski Brod Tomislava Medveda, utvrđeno je da se dio pripadnika moto skupine Hells Anglels, koji su na susrete iz raznih krajeva Hrvatske došli nepozvani, nasilnički ponašao prema pripadnicima druge skupine "Gremini" iz Slavonskoga Broda. Palicama su napali, iako nisu imali nikakvog povoda, trojicu muškaraca koji su se nalazili u osobnom automobilu "opel astra". Jednog od muškaraca sustigli u toaletu kafića i više puta ga udarili, dok je drugi uspio pobjeći. Nakon što mu je ukazana liječnička pomoć, ozlijeđeni je 24-godišnjak otpušten na kućnu njegu. Nasilnici su palicama oštetili automobil te otuđili novac kojeg su ondje pronašli.

Daljnji rad policijskih službenika nastavlja se u suradnji sa Policijskom upravom zagrebačkom. Protiv osumnjičenika bit će podnesene odgovarajuće kaznene prijave i optužni prijedlozi. Na Športsko-rekreacijskom centru "Poloj" program motorijade se protekao nesmetano. Procjenjuje se da je tijekom petka, subote na programu moto-susreta, trci ubrzanja i defileu ulicama Slavonskog Broda bilo sveukupno oko 20 tisuća posjetitelja. (hina/metro-portal)

09.05.2010. 16:33:00
http://metro-portal.hr/hells-angels-pravili-probleme-na-susretu-bikera-13-uhicenih/39601/