Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2010. 17:43:00
RADIKALNA PODRŠKA

Hebrang: Želite srušiti premijerku? Onda ste protiv Hrvatske!

Oporavljamo se od krize što je velikim dijelom zasluga Jadranke Kosor, rekao je Hebrang koji čvrsto stoji iza premijerke

(Davor Pongračić/Cropix)

Predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika Andrija Hebrang najavio je danas da će taj klub sutra, za saborske rasprave o SDP-ovu prijedlogu da joj se izglasa nepovjerenje, premijerku Jadranku Kosor braniti naglašavajući sve njezine uspjehe od kada je zasjela na čelo vlade, te istaknuo da je protiv Hrvatske onaj koji želi srušiti takvu premijerku.

"Mi na objede uvijek odgovaramo istinom i argumentima", izjavio je Hebrang novinarima uoči sjednice HDZ-ova kluba u Saboru, na kojoj će se raspravljati o točkama dnevnog reda saborske sjednice, pa tako i o SDP-ovoj inicijativi.

Naglasio je da je koalicijska vlada pod vodstvom Jadranke Kosor počela funkcionirati u trenutku kada je vladu i stranku ostavio njihov bivši predsjednik Ivo Sanader, u vrlo teškoj situaciji kada je Hrvatsku počela zahvaćati globalna kriza.

"Hrabro se prihvatila toga, izlazimo iz krize", poručio je Hebrang, izvijestivši da u ovom tromjesečju Hrvatska bilježi pozitivni prirast BDP-a, da raste indeks proizvodnosti i izvoza, posebno u zemlje EU i SAD. "Dakle, oporavljamo se od krize, što je u velikom dijelu njezina zasluga, naravno i globalnog oporavka", istaknuo je.

Hebrang je dodao da je Kosor zaslužna i za uklanjanje barijera u pregovorima za članstvo u EU, posljedica čega je, kazao je, i činjenica da je Hrvatska danas pred vratima EU, a velike su joj zasluge, dodaje, i jer je za njezina mandata počela "vrlo ozbiljna bitka protiv korupcije i kriminala".

"Tko želi srušiti takvu premijerku, taj je protiv Hrvatske", poručio je.(hina/metro-portal)

26.10.2010. 17:43:00
http://metro-portal.hr/hebrang-zelite-srusiti-premijerku-onda-se-protiv-hrvatske/50334/