Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2010. 20:27:00
DAN ISTINE

Hebrang: SDP-u odgovaramo istinom i argumentima na objede i laži

SDP traži da se u Saboru izglasa nepovjerenje špremijerki Jadranki Kosor; HDZ spreman na paljbu

Andrija Hebrang
Andrija Hebrang (Goran Mehkek/CROPIX)

Predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Andrija Hebrang izjavio je večeras da će njegova stranka na sutrašnjoj sjednici Hrvatskog sabora odgovoriti istinom i argumentima na SDP-ov prijedlog da se predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor izglasa nepovjerenje.

"Istinom i argumentima na objede i laži", kazao je Hebrang u Saboru nakon sjednice Kluba HDZ-a, koja je trajala nešto manje od sat vremena. Sjednici je, uz zastupnike, nazočila i premijerka Jadranka Kosor i većina ministara, a raspravljalo se o točkama dnevnog reda saborske sjednice, pa i o SDP-ovu prijedlogu da se predsjednici Vlade izglasa nepovjerenje. Na novinarsko pitanje čija je istina, budući da i SDP istim riječima najavljuje sutrašnje istupe svojih zastupnika, Hebrang je odgovorio: "Onih koji su u većini".

Predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Hebrang je novinarima također kazao kako se na sjednici Kluba nije razgovaralo o predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću, koji prošloga petka nije dopustio da HDZ, bez odluke Predsjedništva Sabora, odlučuje gdje će sjediti zastupnik Ivo Sanader. "Ne. Nema nikakvog lošeg ponašanja, pa nema ni razgovora", rekao je Hebrang i dodao kako je na sjednici samo ponovio da je došlo do različitog tumačenja Poslovnika.

"U demokraciji svatko ima pravo diskutabilne članke tumačiti kako hoće. Ja sam shvatio da Predsjedništvo određuje gdje Klub ima svoja mjesta, a unutar Kluba da se raspoređujemo sami. Predsjednik Bebić je shvatio da i mjesto unutar Kluba raspoređuje Predsjedništvo. I gdje je problem?", rekao je Hebrang. Predsjednik Sabora Bebić je prethodno novinarima kazao da se o njemu nije raspravljalo. "Bilo je objašnjenje, a ne rasprava", kratko je rekao uputivši novinare da o svemu pitaju predsjednika Kluba HDZ-a. (hina/metro-portal)

26.10.2010. 20:27:00
http://metro-portal.hr/hebrang-sdp-u-odgovaramo-istinom-i-argumentima-na-objede-i-lazi/50342/