Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2008. 02:52:11

Heather Mills dobila 24,3 milijuna funti

Konačno završila brakorazvodna parnica bivšeg Beatlea i manekenke

Heather Mills je jučer slavodobitno izašla iz zgrade Vrhovnog suda u Londonu među stotine okupljenih reportera
Heather Mills je jučer slavodobitno izašla iz zgrade Vrhovnog suda u Londonu među stotine okupljenih reportera

Bivši član Beatlesa Paul McCartney jučer se razveo od svoje druge supruge Heather Mills, čime je nakon duge i mučne pravne bitke okončan njihov četverogodišnji brak.
‘Da, gotovo je’, rekla je Mills izlazeći iz zgrade suda u Londonu nakon trosatne sudske rasprave.

Govoreći pred Visokim sudom u Londonu, Heather Mills nije krila zadovoljstvo ‘što je konačno završilo’ te je istakla da je ‘vrlo, vrlo, vrlo sretna postignutim’, prenosi BBC News. Sir Paul (65) i bivša manekenka (40) svoju su rastavu najavili u svibnju 2006. nakon četiri godine braka iz kojeg imaju četverogodišnju kćer Beatrice Milly.

Troškovi za dadilju

Britanski sud je odredio da će bivši Beatle svojoj bivšoj supruzi morati isplatiti 24,3 milijuna funti (oko 230 milijuna kuna).

To je, prema dosadašnjim medijskim izvješćima, mnogo manje no što je Mills tražila. McCartney će također 35 tisuća godišnje plaćati za dadilje i troškove školovanja njihove kćeri Beatrice.

U rezimeu sudske odluke stoji kako je Mills za razvod tražila 125 milijuna funti, dok joj je Paul nudio 15,8 milijuna.

Bogatstvo Paula McCartneyja se procjenjuje na više od 800 milijuna britanskih funti, a parnica s Heather je svojedobno potaknula nagađanja da bi njihov razvod mogao biti najskuplji u povijesti britanskog prava, što se na kraju pokazalo točnim. No, to je svejedno jako daleko od svota koje u brakorazvodnim parnicama dodjeljuju američki sudovi.

Jordanov rekord

S druge strane Atlantika neslavni rekord drži najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan, koji je lani svojoj supruzi Juaniti morao platiti, preračunato u britansku valutu, čak 85 milijuna funti. (HINA/METRO) 

18.03.2008. 02:52:11
http://metro-portal.hr/heather-mills-dobila-24-3-milijuna-funti/4542/