Metro-portal.hr

objavljeno 29.11.2021. 13:02:00
NAJAVE

Health Lab za zdravlje i sport

Huawei trenutno vodi više zdravstvenih laboratorija za proučavanje zdravstvene tehnologije, uključujući laboratorij Xi'an, koji se usredotočuje na inovativne slučajeve upotrebe zdravstvenih i fitness tehnologija

Health Lab
Health Lab (Huawei)

Huaweijeva Consumer Business Groupa otvorila je vrata najvećem Huawei Health Labu do sada. Smješten na čak 4 680 metara kvadratnih, na jezeru Songshan, u Dongguanu, u Kini, predstavlja investicijski projekt istraživanja i razvoja vrijedan 200 milijuna kineskih juana. Huawei Health Lab podržat će više od 80 vrsta testiranjem kao što su profesionalno istraživanje, razvoj ekosustava, zdravalja i vježbanja. Istraživanje će se provoditi na različitim Huaweijevim pametnim nosivim uređajima, poput nedavnog lansiranog Huawei Watch GT 3 uređaja.

Huawei trenutno vodi više zdravstvenih laboratorija za proučavanje zdravstvene tehnologije, uključujući laboratorij Xi'an, koji se usredotočuje na inovativne slučajeve upotrebe zdravstvenih i fitness tehnologija. Songshan Lake Health Lab namjerava postati institut za istraživanje i razvoj tehnologije svjetske klase. Posvećen je istraživanju i razvoju proizvoda, standarda, certifikata, izložba te različitim aktivnostima u tehnološkoj industriji.

Huaweijevo poslovanje nosivih uređaja i zdravstva korisnicima je donijelo mnoge inovativne, znanstveno utemeljene proizvode i usluge za vježbanje posjednih godina.

Huawei Health Lab bio je domaćin dana otvorenih vrata za medije

Na danima otvorenih vrata za medije, Huawei je predstavio svoje prijašnje rezultate istraživanja u području zdravlja i fitnessa, kako bi pružio detaljnije objašnjenje, o tome kako će laboratorij ispuniti svoje funkcijske i istraživačke odgovornosti.

Jedna od izložba, koristila je laboratorij za simulaciju platoa, vrijedan 3 milijuna kineskih juana, koji modificira nadmorsku visinu od 6 000 metara, kako bi se testirao utjecaj zasićenosti kisika na ljudsko tijelo. Laboratorij sadrži uređaje potrebne istraživačima za mjerenje promjena u ljudskom tijelu pod različitim nadmorskim visinama i klimatskim uvjetima te prikupljanje točnih podataka s velikih visina.

Laboratorij također sadrži profesionalni optički sustav hvatanja pokreta koji uključuje 28 brzih infracrvenih kamera koje podržavaju stopu od 10.000 Hz što omogućuje snimanje širokog raspona subjekata uključujući čak pokretne metke s milimetarskom preciznošću. Proučavajući kretanje ljudskog tijela zajedno s ostalim podacima, Huawei se nada razviti nove i inovativne značajke za svoje nosive uređaje.

Područje za istraživanje anatomije vježbanja u laboratoriju također je opremljeno različitim mjeračima za pluća, srca i metabolizma te visoko učinkovitim trakama za trčanje koje istraživači koriste za praćenje najveće stope potrošnje kisika tijekom vježbanja, potrošnje kalorije te otkucaja srca tijekom vježbi. Dosad je laboratorij ove godine zabilježio podatke od oko 192 500 pretrčanih kilometara što je jednako četiri i pol kruga oko Zemlje.

Zahvaljujući ovim laboratorijima, Huaweijevi pametni nosivi uređaji podržavaju više od 100 načina vježbanja, uključujući penjanje, plivanje, stolni tenis i golf.

Zdravlje i fitness

Novi Huawei Health Lab također će služiti kao inkubator za pakete usluga, u kojima korisnici mogu izravno uživati, uključujući mikro-fizikalne preglede, vježbanje kod kuće i digitalne sportove.

U području laboratorija za mikro-fizikalne preglede, korisnici mogu koristiti Huawei nosive uređaje, za mjerenje pokazatelja fizičke spreme, kao što su krvni tlak i razina zasićenosti kisika u krvi. U prostoru za vježbanje, korisnici mogu pratiti rezultate treninga, uparivanjem Huawei pametnog sata s Huawei Vision ekranom. U području digitalnog sporta, korisnici se mogu natjecati s prijateljima dok koriste sprave za veslanje i sobne bicikle. Aplikacija Huawei Health sada također nudi 11 vrsta treninga, uključujući tečaj za trčanje, vožnju bicikla, jogu, fitness, preskakanje užeta i još mnogo toga.

Huawei je puno uložio u istraživanje digitalnih zdravstvenih i fitness tehnologija, te u aktivna partnerstva sa srodnim industrije i partnerima u ekosustavu. Trenutno se više od 5 milijuna korisnika pridružilo Huaweijevom istraživačkom programu, a više od 320 milijuna korisnika, koristilo je Huaweijeve zdravstvene i fitness usluge. Aplikacija Huawei Health trenutno broji više od 83 milijuna globalnih mjesečno aktivnih korisnika.

Huaweijeva politika zaštite privatnosti, navodi da je privatnost osnovno pravo potrošača. Kao takva, tvrtka trećim stranama blokira pristup korisničkim podatcima bez izričitog pristanka korisnika i zahtjeva od svih svojih partnera u ekosustavu da se pridržavaju strogog režima privatnosti i sigurnosti.

Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT 3 mami poglede svojim dizajnom i estetikom te donosi trajanje baterije od 2 tjedna. Dostupan je u dvije veličine, 46mm i 42mm, a oba modela imaju sličnost s tradicionalnim elegantnim satovima. Značajke Watch GT 3 pametnog sata nude prilagođeno stručno i sportsko planiranje aktivnosti kako bi potaknuo korisnike na brigu o svom zdravlju i pomogao im pronaći sportsku disciplinu koja odgovara njihovom stilu.

Posebne pogodnosti za korisnike Huawei nova 9 i nova 8i

U periodu od 21.10. pa do kraja godine za kupovinu Huawei nova 9 i nova 8i pametnih telefona Huawei je omogućio besplatnu zaštitu od oštećenja zaslona narednih 12 mjeseci. Svi korisnici koji kupe pametni telefon Huawei nova 9 ili nova 8i, a imaju aktiviran Huawei ID prije 21. listopada 2021, ostvarit će pravo na besplatnu zaštitu zaslona. Zaslon pametnog telefona može se jednom zamijeniti besplatno, bez ikakvih dodatnih troškova. Huawei nova 9 pametni telefon dostupan je po preporučenoj prodajnoj cijeni od 3.899,00 HRK, dok je cijena nova 8i telefona 2.699,00 HRK. Uređaji se mogu kupiti kod svih Huawei prodajnih partnera.

29.11.2021. 13:02:00
http://metro-portal.hr/health-lab-za-zdravlje-i-sport/135367/