Metro-portal.hr

objavljeno 15.05.2010. 14:16:31
PONOVNO ZAJEDNO

HDZ i DC potpisali sporazum o suradnji

Otpale su pretpostavke koje su u prošlosti uništile dobru suradnju DC-a i HDZ-a, ustvrdila je Škare-Ožbolt

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)

Predsjednice HDZ-a i DC-a Jadranka Kosor i Vesna Škare-Ožbolt potpisale su danas u HDZ-ovoj središnjici sporazum o političkoj suradnji dviju stranaka na državnoj razini.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pritom je naglasila kako nije riječ o koaliciji, nego o suradnji stranaka za opće dobro te potpori koju DC pruža vladinim ciljevima - borbi protiv korupcije, snaženju gospodarstva i ulasku Hrvatske u EU.

"Nebrojeno smo puta isticali da ćemo okupljati sve snage u Hrvatskoj koje mogu pomoći u ostvarenju tih ciljeva", podsjetila je Kosor.

Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt sporazum je, pak, nazvala početkom novih odnosa između dviju stranaka, ocjenivši da su "otpale pretpostavke koje su u prošlosti uništile dobru suradnju DC-a i HDZ-a".

Kazala je kako su se u Hrvatskoj počeli stvarati novi uvjeti, da se država počela "politički dekontaminirati" te da je premijerka Kosor pokazala da ima "popriličnu političku petlju" za borbu protiv korupcije u politici.

Škare-Ožbolt je ocijenila da je nova premijerka na prvo mjesto vratila borbu protiv političke korupcije, koja je, kako je rekla, za ranijeg premijera Ive Sanadera "bila gurnuta na pretposljednje mjesto u Strategiji borbe protiv korupcije".

Iako je današnji sporazum utvrdio isključivo suradnju HDZ-a i DC-a na državnoj razini, obje predsjednice uvjerene su da će se to odraziti i na lokalne prilike.

Ističu, međutim, da po stranačkim statutima o koaliranju na lokalnoj razini odlučuju stranački ogranci.(hina/metro-portal)

15.05.2010. 14:16:31
http://metro-portal.hr/hdz-i-dc-potpisali-sporazum-o-suradnji/40087/