Metro-portal.hr

objavljeno 26.08.2010. 19:47:24
KAOS

HDSSB-ov Ivan Drmić izbačen sa saborske sjednice

Nisam ja Vaša budala, znam koja su moja prava, rekao je Drmić te ga je Jarnjak udaljio sa sjednice

Ivan Drmić
Ivan Drmić (Goran Mehkek/CROPIX)

Saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić udaljen je danas sa sjednice Hrvatskoga sabora tijekom rasprave o rebalansu državnog proračuna.

Drmić je izrazio nezadovoljstvo što njegovoj stranci nije dopušteno govoriti u ime stranačkog kluba, a predsjedatelj Ivan Jarnjak objasnio je da, na temelju odluke Mandatno-imunitetnoga povjerenstva (MIP), HDSSB nema trećeg zastupnika budući da je bez mandata ostao Branimir Glavaš, pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu dulju od šest mjeseci.

Drmić mu je odgovorio da Sabor još nije donio odluku o prestanku Glavaševa mandata te da zato ne može uzeti HDSSB-u riječ u ime kluba zastupnika.

"Nisam ja Vaša budala, znam koja su moja prava", rekao je Drmić ne dopuštajući izlaganje HSS-ovu zastupniku Josipu Friščiću. Predsjedatelj Ivan Jarnjak odredio je nakon toga stanku od deset minuta poprativši to riječima: "Dok se čovjek ne smiri..."

Sukob Drmić-Bebić

Ivan Drmić je i nakon stanke onemogućavao nastavak sjednice te mu je opomenu izrekao predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, koji je nastavio voditi sjednicu. Luka Bebić je rekao da je Branimiru Glavašu mandat prestao po sili zakona 2. lipnja, a podsjetio je da je MIP jednoglasno donio odluku da mu prestaje mandat.

Nakon opetovanih Drmićevih nastojanja da onemogući nastavak sjednice Luka Bebić je rekao kako za takvo ponašanje treba "imati jobovsko strpljenje", a Ivan Drmić mu je odgovorio: "To što ja od Vas trpim, ne može se izreći."

Predsjednik Sabora izrekao je nakon toga Ivanu Drmiću stegovnu mjeru udaljavanja iz sabornice jer je, kako je dodao, "svojim ponašanjem narušio dignitet rada Sabora".(hina/metro-portal)

26.08.2010. 19:47:24
http://metro-portal.hr/hdssb-ov-ivan-drmic-izbacen-sa-saborske-sjednice/46812/