Metro-portal.hr

objavljeno 25.05.2010. 15:11:15
KREDITNI PROGRAMI

HBOR i HGK potpisali sporazum o suradnji u području EU fondova

POGLEDAJTE VIDEO - Sporazumom se nastavljaju zajedničke aktivnosti u pružanju potpore poduzetnicima pri korištenju fondova

HGK HBOR Vidošević Kovačev
HGK HBOR Vidošević Kovačev (Boris Arbanas/Cropix/Infopunkt)

Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisale su danas sporazum o poslovnoj suradnji na projektima od zajedničkog interesa u području EU fondova.

Sporazumom se nastavljaju zajedničke aktivnosti HBOR-a i Europske poduzetničke mreže HGK u pružanju potpore poduzetnicima u korištenju sredstava predpristupnih fondova, financijskih instrumenata i dostupnih sredstava pomoći EU kao i budućih strukturnih i kohezijskih fondova.

Suradnja HGK i HBOR-a će omogućiti gospodarstvenicima bolji pregled svih informacija i aktivnosti koje se odnose na povećanje njihove konkurentnosti i bolje prilagodbe na EU tržištu.

Predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev istaknuo je kako je HBOR velik dio svojih aktivnosti u proteklih 17 godina osmislio upravo pružajući potporu malom i srednjem poduzetništvu.

Tako su uveli posebne kreditne programe za kreditiranje projekata kandidata za sredstva EU fondova, a Kovačev je pritom posebno istaknuo odlične rezultate postignute po programu SAPARD. HBOR je u okviru četiri natječaja kreditnim sredstvima popratio 25 od ukupno 44 odobrena SAPARD projekta i to u iznosu od 215 milijuna kuna, kazao je.

Potpisivanjem današnjeg sporazuma HBOR će biti u mogućnosti još više doprinijeti korištenje sredstava predpristupnih fondova EU i time potaknuti razvitak gospodarstva, istaknuo je Kovačev.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević je naglasio kako će se ulaskom u EU Hrvatskoj otvoriti puno veće mogućnosti korištenja fondova te je nužno gospodarstvenike na vrijeme pripremiti za sudjelovanje u projektima i povlačenje EU sredstava. (hina/metro-portal)

25.05.2010. 15:11:15
http://metro-portal.hr/hbor-i-hgk-potpisali-sporazum-o-suradnji-u-podrucju-eu-fondova/40889/