Metro-portal.hr

objavljeno 31.10.2019. 10:29:00
NAJAVE

HBO naručio snimanje Kuće zmajeva

Serija "Igra prijestolja" završila je ove godine nakon osam sezona, što je izazvalo burne reakcije obožavatelja u cijelom svijetu

Stiže prequel
Stiže prequel (Arhiva)

HBO je dao je zeleno svjetlo za snimanje serije "Kuća zmajeva" (House of the Dragon), koja donosi priču čija se radnja odvija 300 godina prije događaja iz izvornog serijala, "Igre prijestolja".

Prequel je izraz koji se koristi da bi označio razliku u nastavku filmskog serijala koji kronološki opisuje događaje koji prethode onome što smo već imali prilike vidjeti.

Informaciju je HBO objavio samo nekoliko sati pošto je drugi prequel iz te franšize, u kojemu je trebala glumiti i Naomi Watts, navodno ukinut, piše BBC.

Serija "Igra prijestolja" završila je ove godine nakon osam sezona, što je izazvalo burne reakcije obožavatelja u cijelom svijetu. 

Priča o događajima u kući Targaryen i Westerosu tijekom godina je postala jedna od najpopularnijih serija na svijetu. Ima više desetaka milijuna obožavatelja i gledatelja. Osvojila je i brojne nagrade.

"Sa zadovoljstvom mogu najaviti da smo naručili "Kuću zmajeva", rekao je Casey Bloys iz HBO-a. Na službenom Twitteru "Igre prijestolja" najavili su da će seriju koproducirati autor "Pjesme leda i vatre" George RR Martin te Ryan Condal i Miguel Sapochnik. U međuvremenu je dosta reakcija izazvala vijest o ukidanju druge prequel serije za koju je pilot epizoda snimljena tijekom ljeta. 

Neimenovani izvor je u utorak za Hollywood reporter izjavio da je izvršna producentica Jane Goldman poslala e-mail ostatku ekipe u kojemu stoji da je HBO ukinuo seriju. Razlozi nisu poznati, a HBO još nije pojasnio koji je povod za taj potez. 

31.10.2019. 10:29:00
http://metro-portal.hr/hbo-narucio-snimanje-kuce-zmaja/121636/