Metro-portal.hr

objavljeno 04.07.2011. 14:13:15
FESTIVAL

Hartera isporučuje i nulti dan

Dečki redom krcaju sve, od prostorija mjesne zajednice do velebnog zagrebačkog Jaruna, a pjesmaricu Hladnog piva podjednako dobro znaju i punašne kućanice i njihovi tetovirani sinovi

Hladno pivo na Harteri
Hladno pivo na Harteri (Hartera)

Hladno pivo je bez sumnje najtraženiji hrvatski rock band, s najbrojnijom i najvjernijom sljedbom. Dečki redom krcaju sve, od prostorija mjesne zajednice do velebnog zagrebačkog Jaruna, a pjesmaricu Hladnog piva podjednako dobro znaju i punašne kućanice i njihovi tetovirani sinovi. Novim albumom "Svijet Glamura" očekivano su razvalili eter i u velikom se stilu vratili na cestu. Vraćaju se i u Rijeku! I to 14. srpnja kada će se po prvi puta popeti na veliku pozornicu Tvornice papira.

Pasi, kvarnerske punk legende već punih 15 godina sviraju najprecizniji i najnabrijaniji punk u državi. Već punih 15 godina pišu i pjevaju najangažiranije i najduhovitije tekstove. Već punih 15 godina tjeraju nas na smijeh do suza, razmišljanje...i bezrezervnu šutku! I mi smo dugo čekali da konačno zasviraju kod nas. Dočekali smo!

Dugo se u Rijeci među starim punkerima uz pivu ili bambus razglabalo kako današnji klinci nemaju pojma što je to „riječki punk" i žalilo za godinama kad se na Kontu lomilo do jutra. Onda su se pojavili oni. Diskurz, klinci s riječkim zvukom i riječkim stavom. I mi ih zbog toga volimo!

Riječki punk/ska hibridi Krešo i Kisele kiše za sebe vole reći da "drmaju temelje ustrojstva malograđanštine i predstavljaju pravo osvježenje u sivilu prosječnosti". A mi kažemo još i to kako ih krase vesela narav i čvrst riff. Dobro nam došli!

Promotivna cijena ulaznice za "Nulti dan" do kraja svibnja iznosi samo 79 kuna, a nakon 01.lipnja 99 kuna i može se kupiti u sustavu Eventima!

04.07.2011. 14:13:15
http://metro-portal.hr/hartera-isporucuje-i-nulti-dan/60928/