Metro-portal.hr

objavljeno 24.05.2011. 15:21:03
MA DAJ...

Harold Camping se sjetio odgoditi sudnji dan za pet mjeseci

Propovjednik tvrdi da se zabunio i da je pravi smak svijeta 21. listopada ove godine

Fotografija vijesti

Kalifornijski propovjednik, koji je razočarao svoje sljedbenike pogrešnim proročanstvom smaka svijeta prošle subote, revidirao je svoje predviđanje na 21. listopada, rekavši da se zabunio u računici, piše BBC u subotu prenosi Hina.

Harlod Camping, američki pastor čije radio-propovijedi sluša milijunska publika, kaže da mu je u međuvremenu svanulo da će "milosrdni i suosjećajni" Bog poštedjeti čovječanstvo još pet mjeseci i da Zemljani mogu na Apokalipsu sa sigurnošću računati tek 21. listopada ove godine.

Kazao je kako se osjeća grozno zbog svoje pogreške u predviđanju. Na pitanja novinara kazao je kako ne može dati financijske savjete onima koji su, pred očekivanu kataklizmu, sav novac i imovinu potrošili vjerujući da će njihov zemaljski život završiti prošle subote.

Camping je predvidio da će 21. svibnja istinski vjernici otići u raj, a da će ostale uništiti razorni potres. Njegova sljedba potrošila je milijune dolara kako bi razglasila njegovo proročanstvo, a neki od sljedbenika darovali su dio ili svu svoju imovinu očekujući Sudnji dan.

Camping je već ranije promašio u pogađanju smaka svijeta koji je izvorno bio najavio za 1994. godinu.

24.05.2011. 15:21:03
http://metro-portal.hr/harold-camping-se-sjetio-odgoditi-sudnji-dan-za-pet-mjeseci/59214/