Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2021. 16:01:00
WOW!

Harmony 2 premašio 100 milijuna korisnika

HarmonyOS 2 instaliran je rekordnom brzinom nakon što je nadogradnja postala dostupna od 2. lipnja za više od 100 modela uređaja

HarmonyOS 2
HarmonyOS 2 (Arhiva)

 U sklopu lansiranja novog pametnog ureda, Huawei je predstavio i druge prijenosne uređaje - MateBook 13s, MateBook 14s, MateStation X desktop PC, MateView GT 27 monitor te PixLab X1 printer. Također je objavljeno kako je broj korisnika koji su preuzeli HarmonyOS 2 na svoje uređaje premašio brojku od 100 milijuna.

„Ovo je veliki napredak za našu kompaniju, te smo iznimno zahvalni na podršci naših korisnika i partnera!", izjavio je Richard Yu, glavni izvršni direktor Huawei poslovne grupe. „HarmonyOS korisniku omogućuje jednostavan način povezivanja, fantastično iskustvo korištenja i nudi mu idealno rješenje u svakoj prilici. Ponosni smo što će HarmonyOS postati bazni operativni sustav u današnjem informacijskom dobu gdje se sve radi online. Naši partneri nam pomažu u izgradnji softvera otvorenog koda i pouzdanog ekosustava pametne industrije", dodao je.

HarmonyOS 2 instaliran je rekordnom brzinom nakon što je nadogradnja postala dostupna od 2. lipnja za više od 100 modela uređaja, uključujući pametne telefone i tablete. Tri mjeseca nakon predstavljanja, ukupan broj nadogradnji na HarmonyOS 2 premašuje 100 milijuna što niti jednom drugom operativnom sustavu nikada nije pošlo za rukom u tako kratkom roku.

Kao jedan od revolucionarnih operativnih sustava pametnih uređaja, HarmonyOS omogućuje jednostavno uparivanje različitih uređaja te njihovu glatku komunikaciju. Na primjer, korisnik može povlačiti određenu ikonu s jednog uparenog uređaja na drugi. (drag and drop opcija).

Personalizirani ekran

Korisnici mogu personalizirati početni zaslon te prilagoditi veličinu kao i položaj widgeta te aplikacija prema osobnom stilu. HarmonyOS 2 krase izvanredne performanse koje omogućuju efikasno korištenje više aplikacija od jednom, a za ljubitelje mobilnih igara omogućeno je ponovno vraćanje u igru nakon korištenja neke druge aplikacije. Sve nove navedene karakteristike ovog operativnog sustava omogućuju korisnicima jednostavno, neometano, kontinuirano i pouzdano iskustvo korištenja.

Huawei PixLab X1 printer

Huawei PixLab X1 printer dolazi s HarmonyOS sustavom i ključan je uređaj u Huaweijevoj viziji pametnog ureda. Najnovija tehnologija printanja omogućuje bluetooth povezivanje PixLab X1 printera s Huaweijevim uređajima (pametni telefon, tablet ili računalo) te u 20 sekundi izvršava naredbu korisnika pritiskom na gumb „Printaj". PixLab X1 printer nudi vrhunsku tehnologiju ispisa.

Izgradnja HarmonyOS ekosustava

HarmonyOS ne samo da je oduševio korisnike, već je privukao i velik broj developera u HarmonyOS ekosustav. Broj razvojnih inženjera premašio je 1.3 milijuna što je 10% više nego lani. Više od 1 000 dobavljača računarskih hardvera poput Midee i Joyounga, priključili su se razvojnom Huawei timu kako bi zajedničkim snagama unaprijedili korisničko iskustvo, što uključuje pojednostavljeno povezivanje i interakciju uređaja te widgete za usluge i rad aplikacija. Vodeće računalne platforme kao JD.com, Youku i Sina News upravo su uz pomoć HarmonyOS sustava kreirali aplikacije čiji broj korisnika neprestano raste.

Huawei će i u budućnosti nastaviti pridonositi rastu i unaprjeđenju OpenHarmony projekta omogućujući svim developerima iz različitih industrija pristup operativnom sustavu nove generacije, baziran na OpenHarmonyiju, koji će omogućiti daljnji digitalni razvoj.

Još novosti iz Huaweija

Huawei konstano radi na donošenju novih tehnologija i proizvoda korisnicima u Hrvatskoj i diljem svijeta, pa su tako uz Petal Maps na hrvatskom jeziku na tržištu odnedavno dostupni i nedavno lansirani MatePad 11 tablet, Watch 3 serija satova, FreeBuds 4 slušalice te prvi Huaweijev samostalni monitor s mogućnosti bežičnog povezivanja - MateView.

16.09.2021. 16:01:00
http://metro-portal.hr/harmony-2-premasio-100-milijuna-korisnika/134175/