Metro-portal.hr

objavljeno 26.11.2010. 22:50:34
SUPERTALENT

Harmonikaš Aleksandar Olujić i D'N'F u finalu Supertalenta

Nakon dvije polufinalne emisije upitne kvalitete, stigla je jedna u kojoj je sve prštalo od dobrih ideja i izvedbi, no pobjednik je neugodno iznenađenje

Aleksandar Olujić dobio je najviše glasova publike
Aleksandar Olujić dobio je najviše glasova publike (Nova TV)

Kristina i tamburaši ponovili su rockerski show, Janice Joplin doduše nije izlazila na stage u crvenom korzetu, no plava kosa Kristini nije smetala da zvuči poput svog idola. Zabavno je bilo gledati male tamburaše od desetak godina kako zdušno prate solaže na električnoj gitari, a očita uvježbanost može im biti samo dodatni plus. Dubravko Merlić se čak digao i zapljeskao na kraju, a i ostatak žirija nije štedio pohvale.

Ernest Cepić, koji je ostavio Enisa Bešlagića bez teksta svojim Pometom u kvalifikacijama, prebacio se na kajkavsko narječje i dobio gaćice na kojima je pisalo Ernest, oženi me! Enis je ponovno poslao mladca na akademiju, no nije bio oduševljen kao prošli put, dok je Merlić bio bitno blagonakloniji.

Juniori iz D'N'Fa, podmlatka prošlogodišnjih finalista UnitX s istim koreografom izveli su fenomenalnu koreografiju punu standarda hip-hopa uz priču koja opisuje djetinjstvo, genijalno uključujući gumi gumi i skakanje preko konopa, školske knjige i klupe s loptama i odličnom uvježbanošću.

Raspjevani senior iz Petrinje Marijan Augustić u kvalifikacijama je pjevao Arsena, a za polufinale se odlučio za Gabi i klasik Vino i gitare, što je žiri vratilo u rano djetinjstvo, ali u publici je uspio svojim Robić stylingom i pojavom očarati samo svoje navijače.

Vesele Splićanke iz Beat Streeta svojim su disco funk plesom izmamile osmijehe na lica publike i žirija, a njihov spiritus movens i koreograf s kapicom na glavi zabavio je sve. Uvježbanost je bila besprijekorna, a kako je dobro primjetio Enis, iako koreografija nije bila senzacionalna, njihovo veselje je jednostavno zarazno.

Sestre Grabar prošle su do polufinala više na osjećaje nego na izvedbu, no song iz crtića Princ iz Egipta legao im je bitno bolje od kvalifikacijskog, a bajkovite haljine i malo magle oko njih učinile su ostalo - nastup je popraćen snažnim odobravanjem publike, no žiri je bio daleko od oduševljenja.

Romano Dautanac, ulični zabavljač Frki kvalifikacije je dobio na simpatije i šarm, polufinale je krenulo s pjesnikom, nastavio je pantomimom i rockom o šljivama i kruškama, da bi sve skupa zavio u pjesmu koja je digla cijelu publiku na noge. Profesor filozofije i kroatologije uspio je natjerati publiku i da pjeva s njim, dobivši vjerojatno najveće ovacije dvorane.

Treća plesna skupina večeri, showdance Modus klub dala je ponovno drugačiji pristup plesu, zanimljiva i zahtjevna koreografija ostavila je dio publike zbunjenom, no ne može se poreći trud i znanje.

Čudnovati harmonikaš Aleksandar Kraljić okružio se breakdancerima i na dobru beat podlogu nabacio čiste narodnjake koji su klizili s dugmetare u najboljoj maniri likova kojima se u harmoniku guraju same petstotice.

Angelica Zacchigna kvalificirala se u polufinale sjajnom intepretacijom Michaela Jacksona, a nastavila je u istom stilu i u polufinalu. Ovoga puta na repertoaru je bila The Way You Make Me Feel s dorađenom koreografijom i, kao i prvi put, besprijekornim pjevanjem.

Publika je u finale izravno poslala harmonikaša Aleksandra Olujića, dok se žiri dvoumio između D'N'Fa i tamburaša, a mali su Splićani odnijeli pobjedu.

26.11.2010. 22:50:34
http://metro-portal.hr/harmonikas-aleksandar-olujic-i-dnf-u-finalu-supertalenta/51839/