Metro-portal.hr

objavljeno 18.02.2018. 12:46:00
UPOZORENJE!

HANFA upozorava na stranicu preko koje ne smijete trgovati!

Hanfa poziva ulagatelje s područja Hrvatske da ne trguju putem stranice www.fgsmarkets.com i da ne prihvaćaju ponude za trgovanje njihovih prodajnih predstavnika

Pazite s kim radite
Pazite s kim radite (Arhiva)

Trgovanje dionicama stranih tvrtki, valutama ili kriptovalutama uzelo je maha i u Hrvatskoj, no nisu svi posrednici koji se naveliko nude pravi izbor....

Upravo iz tog razloga je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila da društvo Preseplio Limited Cipar, koje trguje putem stranice www.fgsmarkets.com, nije na Cipru licencirano kao brokersko odnosno investicijsko društvo, što znači da ne smije pružati usluge trgovanja financijskim instrumentima na području Hrvatske.

U skladu s podacima kojima Hanfa raspolaže, prodajni predstavnici iz Republike Srbije telefonskim putem ulagateljima na području Hrvatske nude usluge trgovanja financijskim instrumentima putem internetske stranice www.fgsmarkets.com. 

Prema podacima na navedenoj stranici, kontakt je društvo Preseplio Limited, Arch. Makariou III, 173 Lakatamia, Nicosia, Cipar, a koje na Cipru nije licencirano kao brokersko odnosno investicijsko društvo, što znači da ne smije pružati usluge trgovanja financijskim instrumentima niti na području Republike Hrvatske.

Hanfa stoga poziva ulagatelje s područja Hrvatske da ne trguju putem stranice www.fgsmarkets.com i da ne prihvaćaju ponude za trgovanje njihovih prodajnih predstavnika.

"Hanfa nije nadležna za nadzor zakonitosti poslovanja istog, niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s takvim osobama", stoji u priopćenju te regulatorne agencije. Navodi se i da se na web stranicama agencije nalazi registar društava koja imaju odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, registar vezanih zastupnika te popis notificiranih pružatelja financijskih usluga iz drugih država članica Europske unije za izravno pružanje usluga na području Republike Hrvatske.

18.02.2018. 12:46:00
http://metro-portal.hr/hanfa-upozorava-na-stranicu-preko-koje-ne-smijete-trgovati/110396/