Metro-portal.hr

objavljeno 17.08.2010. 17:20:41
VAHA U DINAMU

Halilhodžić: Presudio je sportski motiv

Novi trener Dinama, Vahid Halilhodžić, neće dopustiti Mamiću da mu slaže momčad

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Gorsic / CROPIX )

Hrvatski nogometni prvak Dinamo predstavio je svog novog trenera, bosanskohercegovačkog stručnjaka Vahida Halilhodžića (57), koji je dogovorio suradnju na dvije i pol godine.

Halilhodžić, koji je trenersku reputaciju stekao u Francuskoj gdje je uspješno vodio Lille i Paris Saint-Germain, u svom je predstavljanju više puta naglasio kako bi želio da se njegov rad u Dinamu prati isključivo kroz sportski aspekt.

"Želim imati profesionalni odnos s medijima uz puno uzajamnog respekta, te da u vašim izvještajima prevladava sportski aspekt", obratio se Halilhodžić novinarima.

>>Vahid Halilhodžić novi trener Dinama

"Uprava je željela da potpišemo ugovor na četiri ili pet godina, ali ja sam jedva pristao i na dvije i pol, jer tko zna što se sve može dogoditi. Po ovome što sam vidio, klub je relativno dobro organiziran, ne zaostaje mnogo za najvećim europskim klubovima", rekao je Halilhodžić u uvodu, te nastavio:

"Ni na kraj pameti mi nije bilo da ću jednom biti trener na ovim prostorima, ali nakon razgovora s čelnicima kluba odlučio sam prihvatiti ponudu Dinama iako sam imao i financijski povoljnijih ponuda. Presudio je sportski motiv. U razgovoru s braćom Mamić sam uvidio da je ovo ambiciozan klub i cilj mi je s Dinamom izboriti Ligu prvaka", dodao je Halilhodžić koji je naglasio kako je vrlo važno da se Dinamo plasira u natjecanje u Europskoj ligi ove sezone jer će to biti odlična priprema za mogući nastup u Ligi prvaka dogodine.

Halilhodžić je tijekom trenerske karijere vodio Velež, Raju Casablancu, Lille, PSG, Rennes, Trabzonspor, Al-Ittihad, a od 2008. do 2010. godine vodio je reprezentaciju Obale Bjelokosti.

Sportski direktor Zoran Mamić izjavio je kako je Dinamo u utorak sporazumno raskinuo ugovore s Antom Tomićem i Tomom Butinom koji tako više nisu članovi kluba.(hina/metro-portal)

17.08.2010. 17:20:41
http://metro-portal.hr/halilhodzic-presudio-je-sportski-motiv/46314/