Metro-portal.hr

objavljeno 14.06.2011. 09:26:00
NOVI HAKERSKI NAPAD

Hakeri iz skupine LulzSec provalili u sustav američkog Senata

Nakon napada na Sonyjeve stranice, hakeri iz LulzSeca odlučili su provaliti u sustav još jedne krupne ribe

Hakeri
Hakeri (ono-sendai/deviantart)

Iako možda nije slavna kao Anonymous, skupina hakera pod nazivom LulzSec posljednjih je godina postala poznata po hakiranju stranica tvrtki koje im se zapravo sviđaju, uglavnom kako bi im „očitali lekciju" o Internet sigurnosti.

Ovoga je vikenda skupina, međutim, podigla ljestvicu vlastitih ambicija i odlučila provaliti u računalni sustav američkog Senata. Za sada se još točno ne zna kakvim su sve podacima hakeri imali pristup, ali iz Senata poručuju da skupina nije uspjela probiti zaštićeni, interni dio stranice, na kojem se nalaze povjerljivi podaci.

LulzSec, koji je ranije upao u Sonyjevu internetsku stranicu, provalu u senatski sustav obznanio je u ponedjeljak objavivši online popis dokumenata koji ne izgledaju povjerljivi ali ukazuju da su hakeri bili u senatskoj računalnoj mreži.

"Ne volimo mnogo američku vladu", rekao je Lulz u svojoj objavi. "Ovo je mala objava samo za zabavu nekih internih podataka sa stranice Senate.gov - je li ovo objava rata gospodo? Problem?"

Te riječi aludiraju na izvješća kako je američka vojska odlučila da bi mogla na cyber napade iz stranih zemalja odgovoriti vojnom silom.

14.06.2011. 09:26:00
http://metro-portal.hr/hakeri-iz-skupine-lulzsec-provalili-u-sustav-americkog-senata/60112/