Metro-portal.hr

objavljeno 19.01.2010. 08:18:39
STANJE NA CESTAMA

HAK: Kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje

Jak vjetar puše na dionici autoceste A 1 između čvora Maslenice i tunela Sveti Rok

(Zeljko Sop / CROPIX )
Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje, javlja Hrvatski autoklub. Na cestama u gorju, duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A 1 između čvora Maslenice i tunela Sveti Rok, brzina je ograničena na 60 km/h.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak. Na Jadranskoj magistrali (D 8) između Matulja i GP Rupa te na području općina Matulji, Klana i Opatija obavezna je zimska oprema.

Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste: ŽC 3253 Košutarica-Mlaka, ŽC 5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj i ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić. Državnom cestom Dvor-Hrvatska Kostajnica-Jasenovac (D 47), zabranjeno je prometovanje za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 5 t.

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjenično, obilaznicom s južne strane tunela. U mjestu Podaca vozi se jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije kolnika.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

Trajekti plove redovito.

19.01.2010. 08:18:39
http://metro-portal.hr/hak-kolnici-mogli-i-skliski-u-vecem-dijelu-zemlje/30954/