Metro-portal.hr

objavljeno 05.05.2010. 20:04:32
VUKUŠIĆ I IBRIČIĆ

Hajduk svladao Šibenik i osvojio Hrvatski kup

Splićani su na Šubićevcu slavili s 2:0 i osvojili Rabuzinovo sunce po peti put, ali prvi put u posljednjih sedam godina

(Paun Paunović/Cropix)

Nogometaši Hajduka pobjednici su 19. izdanja Hrvatskog nogometnog kupa. U uzvratnom susretu finala Splićani su na Šubićevcu pobijedili Šibenik s 2:0 i tako potvrdili trijumf iz prve utakmice u kojoj su slavili 2:1. Golove za splitski sastav postigli su Ante Vukušić (16) i Senijad Ibričić (90+2-11m).

Hajduk je po peti put osvojio "Rabuzinovo sunce", ali tek prvi put u posljednjih sedam godina. Šibeniku ostaje utjeha da je već sam ulazak u finale najveći uspjeh u povijesti kluba.

Nakon početnih 15 minuta koji su protekli u ravnopravnoj igri bez pravih prilika, Hajduk je već u 16. minuti došao do vodstva nakon sjajne akcije Ante Vukušića i Senijada Ibričića. Vukušić je odigrao dupli pas s Ibričićem i potom udarcem s 14 metara zatresao mrežu suparničke momčadi.

Domaćin je već u idućoj minuti mogao izjednačiti, no Ermin Zec je iz sjajne prilike prebacio Hajdukova vrata. Zec je odličnu priliku imao i u 40. minuti, međutim dubinsku loptu iza leđa obrane Hajduka nije dobro primio prsima, što je iskoristio Jurica Buljat otklonivši opasnost. Vratima Hajduka u prvom poluvremenu opasno su zaprijetili i Jusuf Dajić u 43. minute, te Stipe Bačelić-Grgić u sudačkoj nadoknadi, no nije bilo promjene rezultata.

Pritisak domaćina nastavio se i u drugom dijelu. U prvih deset minuta Šibenik je imao dvije izgledne prilike, no udarci Zeca i Medvida završili su preko gola. Domaćin je priliku imao i u 70. minuti, no tragičar večeri, Zec još jednom je loše reagirao.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Hajduk je mogao riješiti u 75. minuti kada je Vukušić imao dva 'zicera', no Blažević je oba puta vrhunski reagirao.

U samoj završnici utakmice Šibenik je krenuo na sve ili ništa. U 85. minuti Zec je napokon svladao Subašića, međutim gol je poništen zbog zaleđa, premda je napadač Šibenika bio u dozvoljenoj poziciji. Sporna situacija se dogodila i u 89. minuti kada je domaćin tražio kazneni udarac nakon starta Rubila nad Zecom. No, nije bilo dvojbe u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Bulat u svom kaznenom prostoru oborio Ljubičića, a Ibričić je udarcem s bijele točke potvrdio pobjedu Hajduka.

ŠIBENIK - HAJDUK 0:2

ŠIBENIK. Stadion Šubićevac - 5.500 gledatelja; Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka);

Strijelac: 0:1 Vukušić (16), 0:2 Ibričić (90+2-11m)

Žuti kartoni: Bloudek, Zec / Skoko

Crveni kartoni:

ŠIBENIK: Blažević - Bulat, Vidić, Budiša, Medvid - Bačelić-Grgić, Ademi, Husmani (od 70. Jakoliš), Bloudek (od 61. Elez) - Zec, Dajić (od 46. Fuštar)

HAJDUK: Subašić - Rubil, Maloča, J.Buljat, Strinić - Andrić, Skoko (od 79. Pandža), Oremuš (od 46. Ljubičić), An.Sharbini (od 84. Tičinivić) - Ibričić, Vukušić

(hina/metro-portal)

05.05.2010. 20:04:32
http://metro-portal.hr/hajduk-svladao-sibenik-i-osvojio-hrvatski-kup/39367/