Metro-portal.hr

objavljeno 28.10.2010. 14:09:34
SVE JE MOGUĆE

Špaco ipak smijenjen, Matjaž Kek: Nisu me zvali

Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek tvrdi da ne razmišlja o preuzimanju Hajduka

Stanko Poklepović
Stanko Poklepović (Zeljko Hajdinjak / Cropix)

Nakon jučerašnjeg poraza Hajduka na Poljudu u utakmici hrvatskog Kupa protiv Istre 1961, Hajduk je odlučio smijeniti trenera Stanka Poklepovića. Klupu prve momčadi privremeno će preuzeti pomoćni trener Španjić, a vodstvo kluba bacilo se u potragu za novim stručnjakom. 

Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek (50) zanijekao je špekulacije da je u krugu najozbiljnijih kandidata za novog trenera "Hajduka".

"Nitko iz Hajduka nije sa mnom stupio u kontakt i bilo bi vrlo neprofesionalno kad bih u sadašnjem trenutku razmišljao o bilo čemu osim o našoj sljedećoj utakmici s Gruzijom u okviru kvalifikacija za Euro 2012", rekao je Kek za ljubljanski list "Žurnal".

Dodao je da je istina kako u Splitu ima puno prijatelja i da mu je Hajduk najsimpatičnija ekipa s područja bivše Jugoslavije, ali da ne želi biti meta medijskih špekulacija koje su u nogometu često prisutne te da ne vjeruje da je u isto vrijeme moguće biti selektor i uspješan trener nekog kluba.

Kek, koji je rođen u Mariboru, bio je uspješan nogometaš Maribora, te austrijski klubova Spittal i GAK. Prvi trenerski posao bio mu je u matičnom klubu Maribor s kojim je osvojio naslov prvaka, a nakon toga je preuzeo treniranje mlade slovenske reprezentacije.

Na mjestu izbornika prve nacionalne izabrane vrste naslijedio je Branka Oblaka, nekadašnjeg igrača Hajduka, a sa slovenskim nogometnim savezom vezan je ugovorom do 2012. godine.

Kek koga smatraju najuspješnijim slovenskim selektorom nakon Srečka Katanca kaže da je potpuno koncentriran na slijedeću utakmicu s Gruzijom i susret s Italijom na proljeće, te da bi bio najsretniji da reprezentaciju povede na europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.(hina/metro-portal)

28.10.2010. 14:09:34
http://metro-portal.hr/hajduk-spaco-nije-smjenjen-matjaz-kek-nisu-me-zvali/50433/