Metro-portal.hr

objavljeno 22.05.2013. 22:26:08
RABUZINOVO SUNCE

Hajduk osvojio Kup na Maksimiru

Nogometaši Igora Tudora u uzvratu su odigrali s Lokomotivom 3:3 te s ukupnim rezultatom od 5:4 osvojili šesti Hrvatski kup u povijesti

Rabuzinovo sunce na putu za Split
Rabuzinovo sunce na putu za Split (Arhiva)

Nogometaši Hajduka pobjednici su Hrvatskog nogometnog kupa. Nakon slavlja 2:1 u prvom susretu, nogometaši Igora Tudora u uzvratu su odigrali s Lokomotivom 3:3 te s ukupnim rezultatom od 5:4 osvojili šesti Hrvatski kup u povijesti....

Na samom početku susreta pokušala je opasnije zaprijetit splitska momčad, udarac je uputio Jean Evrard Kouassi, ali nije bio precizan. No, nedugo kasnije, mnogo su uspješniji bili nogometaši domaće ekipe.

Igrala se osma minuta kada je Lokomotiva izvela brzu akciju, u čijoj je završnici mladi Mario Šitum poentirao udarcem s ruba kaznenog prostora i doveo svoju momčad u vodstvo.

Nakon toga, Hajdukovci su preuzeli kontrolu na terenu, igralo se uglavnom u polovici Lokomotive, no gosti nisu uspijevali probiti obranu kluba s Kajzerice. Rezultat su pokušavali izjednačiti Ivan Vuković i Kouassi, no rezultat se nije mijenjao.

S druge strane, Lokomotiva je pokušavala preko brzih protunapada, no domaćini nisu uspjeli udvostručiti svoju prednost.

Vrlo blizu izjednačenja Hajduk je bio u 37. minuti, nakon slobodnog udarca Vukovića Tino Sven Sušić je pucao iz blizine, ali Picak je odličnom reakcijom sačuvao svoju mrežu netaknutom.

No, Hajduk je izjednačio nedugo kasnije. Rezultat je poravnao Vuković koji je snažno pucao iz slobodnog udarca s 18 metara i poravnao rezultat.

S rezultatom 1:1 završeno je prvo poluvrijeme, a u nastavak su mnogo bolje ušli gosti koji su nakon pet minute igre uspjeli preokrenuti. Vodstvo splitskom klubu donio je Sušić koji je nadmudrio braniče Lokomotive i poentirao udarcem s osam metara.

Nakon toga Lokomotiva je nastojala izjednačiti, no rezultat se nije mijenjao do 70. minute. Tada je dobro reagirao najbolji strijelac Lokosa Andrej Kramarić, izborio se za izglednu poziciju i preciznim udarcem s ruba šesnaesterca svladao vratara Hajduka Lovru Kalinića.

No, slavlje domaćina potrajalo je tek dvije minute. Hajduk je u vodstvo vratio Danijel Stojanović koji je pogodio snažnim udarcem iz daljine i doveo svoju ekipu na korak do osvajanja "Rabuzinovog sunca".

U narednim trenucima igra na travnjaku maksimirskog stadiona se rasplamsala, obje momčadi su mogle stići do novog pogotka, no rezultat se nije mijenjao do same završnice utakmice.

U sudačkoj nadoknadi Lokomotiva je samo uspjela poravnati rezultat, te je susret završen rezultatom 3:3, koji je donio Hajduku šesti naslov pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa u povijesti.

22.05.2013. 22:26:08
http://metro-portal.hr/hajduk-osvojio-kup-na-maksimiru/78273/