Metro-portal.hr

objavljeno 13.02.2009. 21:36:53
98. GODINA BILIH

Hajduk je rođendan proslavio preoblikovanjem u d.d.

Hajduk je prvi sportski kolektiv u Hrvatskoj koji se preoblikovao u dioničarsko društvo.

Igrači i članovi uprave Hajduka s ministrom Draganom Primorcem.
Igrači i članovi uprave Hajduka s ministrom Draganom Primorcem. (Joško Supić, CROPIX)

U povodu proslave 98. godišnjice postojanja splitskog Hajduka danas je održana posljednja sjednica Skupštine tog kluba kojom se i formalno gasi dosadašnji ustroj Hajduka kao Udruge, a službeno Hajduk postaje Sportsko dioničarsko društvo.

Hajduk je krajem prošle godine završio prodaju dionica dobivši njihovom prodajom 81 milijun kuna, čime je taj klub spašen od stečaja.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac, koji je bio jedan od najupornijih zagovornika preoblikovanja Hajduka u dioničarsko društvo, na današnjoj je rođendanskoj svečanosti kluba rekao kako se mora zahvaliti premijeru Ivi Sanaderu što je vjerovao u ljude koji su željeli da pretvorba Hajduka prođe uspješno.

"Hajduk je sada zdrav klub i s optimizmom gleda u budućnost" rekao je splitski gradonačelnik Ivan Kuret koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora kluba.

U povodu 98. rođendana "Hajduka" večeras je za igrače, stručni stožer, članove uprave i veterane tog kluba u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu izvedena opereta "Spli'ski akvarel" autora Ive Tijardovića. (hina/metro-portal)

13.02.2009. 21:36:53
http://metro-portal.hr/hajduk-je-rodjendan-proslavio-preoblikovanjem-u-d-d/14909/