Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2008. 22:37:00

Hajduk dobar, Rijeka polovična

Splićani maksimalni nakon prvog dana igranja u drugoj skupini na Dvoranskom PH u Zagrebu

ANTE RUKAVINA zabio je Osijeku dva prekrasna pogotka
ANTE RUKAVINA zabio je Osijeku dva prekrasna pogotka (RONALD GORŠIĆ/CROPIX)

AKO NE mogu do trofeja u ‘pravom' nogometu, Hajduk će pokušati spasiti sezonu u malom nogometu. Za razliku od prošle dvije sezone, Splićani su puno ozbiljnije shvatili Dvoransko prvenstvo Hrvatske i praktički nakon prvog dana osigurali prolaz u finale.

Spektakl Zadra i Hajduka

Međutim, oscilacije u igri Jarnijeve momčadi su goleme - u jednom trenutku ‘bijeli' su briljirali, a onda nekoliko minuta ne mogu spojiti dva dodavanja. U prvoj utakmici protiv Osijeka u samo četiri minute Ante Rukavina je zabio dva gola, a onda u sljedećih 20 Splićana nije bilo nigdje.

Rezultati i redoslijed
REZULTATI PRVOG DANA: Hajduk - Osijek 2-1 (Rukavina 2 / Knežević), Zadar - Šibenik 3-0 (Tomasov, Surać, Balašković), Slaven Belupo - Rijeka 1-2 (Vručina / Kokalović-ag, Đalović), Hajduk - Zadar 6-4 (Bušić, Gabrić 2, Rukavina, Linić 2 / Terkeš, Batkoski, Župan, Balašković), Osijek - Rijeka 2-1 (Babić, Hrnčević / Đalović), Šibenik - Slaven Belupo 1-1 (Zec / Delić), Zadar - Osijek 4-0 (Tomasov 2, Župan, Terkeš)
REDOSLIJED: 1. Hajduk 6, 2. Zadar 6, 3. Osijek 3, 4. Rijeka 3, 5. Šibenik 1, 6. Slaven Belupo 1

Puno je zanimljivije bilo u utakmici Hajduka i Zadra, koja je ponudila pravi vatromet. Hajduk je poveo sa 1-0, a onda samo u pet minuta primio četiri gola! Međutim, onda kao da je nešto ‘kliknulo' u glavama Splićana koji su do kraja utakmice na krilima Gabrića i Linića postigli Zadranima pet pogodaka. Hajduk još uvijek nije teoretski osigurao prolaz, ali s obzirom da ih danas čekaju utakmice protiv momčadi koje su jučer najmanje pokazale, Šibenika i Slaven Belupa, teško je za očekivati neke senzacije.

Uz Hajduk je definitivno najviše pokazao Zadar. Istina, protiv Splićana su izgubili već dobivenu utakmicu, ali su zato ‘demolirali' Šibenik i Osijek. U Zebićevoj momčadi briljira trojac koji vodi glavnu riječ i u ‘velikom' nogometu - Župan, Terkeš i Tomasov.

Rijeka je jučer pokazala dva lica. U prvom dvoboju protiv Slavena su pokazali da se odlično snalaze na umjetnoj travi, dok su protiv Osijeka izgledali kao ‘raštimani orkestar'. Pobjeda nad Koprivničanima od 2-1 izgleda tijesna, ali ni u jednom trenutku uspjeh Dalićeve momčadi nije došao u pitanje. Riječani su bili tehnički moćniji, lopta je išla od noge do noge, a prilike su se redale.

Zvižduci gledatelja

Međutim, u drugom dvoboju protiv Osijeka potpuno drukčija slika. Utakmica je bila prava uspavanka, a momčad iz Gradskog vrta je zasluženo pobijedila. Najgora utakmica dana bila je između Šibenika i Slaven Belupa. Najbolji dokaz je da su gledatelji (njih oko 2000) obje momčadi ispratili zvižducima. 

 


Piše: MEX
11.01.2008. 22:37:00
http://metro-portal.hr/hajduk-dobar-rijeka-polovicna/770/