Metro-portal.hr

objavljeno 19.07.2012. 13:16:00
KONTROVERZE

HAARP-om napali Iran?

Iran je optužio SAD i zapadne sile da već neko vrijeme ilegalno koriste meteorološko oružje u njihovoj zemlji

Koriste li Ameri HAARP za napade na Iran?
Koriste li Ameri HAARP za napade na Iran? (Arhiva)

"Sumnjičav sam gledajući sušu u južnim djelovima države" naglasio je direktor organizacije za kulturno naslijeđe i turizam, Hassan Mousavi.

Prije njega je i predsjednik Irana Mahmoud Ahmadinejad rekao da Zapad "koristi posebnu opremu" da bi "spriječio kišne oblake ka dolasku u regiju, uključujući i Iran". Prije toga smo vidjeli da jedna švicarska tvrtka proizvodi kišu u UAE putem manipulacije oblacima i ionosferom pa možda ova teorija i nije toliko isprazna. Nedvojbeno je kako Iran trenutno trpi najgoru sušu od 1964. koja utječe na živote više od 37 milijuna ljudi uz uništavanje poljoprivrede.

Pentagon je ranije već priznao mogućnost manipulacije vremenskim prilikama. Još je 2005. USAF izdao objavu kako mogu "generirati oborine, maglu i oluje na Zemlji" i da će "stvaranje umjetnih vremenskih prilika biti rezultat skupa tehnologija".

Tu je i kontroverzni HAARP, kojeg SAD navodno koristi radi tajne vojne komunikacije i špijunaže, a s druge strane je dokazano da bi takav način upravljanja ionosfere mogao ozbiljno poremetiti meteorološke prilike pogođenog teritorija. SAD naravno nikada nije sve povezao s namjernom manipulacijom nego nuspojavom u radu.

Ben Livingston, bivši fizičar američke mornarice, tvrdi kako Pentagon koristi tehnike meteorološkog ratovanja još od Vijetnama, gdje su kreirali umjetne uragane. Kako je američka vojska već koristila sonično oružje u Iraku, niti ovo nije prenategnuta teorija, naročito pošto tehnologija postoji. Pitanje je jedino - je li u igri HAARP ili nešto drugo...

izvor: politika.hr

19.07.2012. 13:16:00
http://metro-portal.hr/haarp-om-napali-iran/72711/