Metro-portal.hr

objavljeno 25.06.2011. 17:25:36
POČELA SEZONA

Gužve na cestama prema moru

Uz gužve na graničnim prijelazima, promet prema Rijeci i na Jadranskoj magistrali otežava snažan vjetar

Ulaz u Hrvatsku na Macelju
Ulaz u Hrvatsku na Macelju (HAK)

Gust je promet na svim važnijim cestovnim pravcima, osobito na autocestama iz smjera Slovenije prema untrašnjosti te na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u oba smjera. Na naplati Lučko nema dužih čekanja.

Gust je promet i na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza sa Slovenijom te na otoku Krku.

Na naplati Trakošćan na izlazu s autoceste A2 Zagreb-Macelj kolona je 3 km .

Na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina). Jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin zbog radova je zatvorena za promet od Očestova do Pađena. Obilazak je Gračac-D 27-Obrovac-Kistanje-Knin i obratno ili autocestom A1 (rok završetka radova je 1. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Na zagrebačkoj obilaznici zbog radova na izgradnji čvora Jakuševec, promet na sjevernoj i južnoj strani kolnika teče uz ograničenje brzine 80 km/h.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, je u nedjelju (26. lipnja) od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i Ličkoj magistrali (D1).

25.06.2011. 17:25:36
http://metro-portal.hr/guzve-na-cestama-prema-moru/60563/