Metro-portal.hr

objavljeno 10.08.2022. 12:01:00
ZEGEVEGE

Guštaj i ti na 14. ZeGeVegeu 23. i 24. rujna

Restorani, izlagači zdrave hrane i kozmetike koja nije testirana na životinjama, edukativni i zabavni program…

Dođite i vi!
Dođite i vi! (Arhiva)

14. po redu ZeGeVege festival održivog življenja održat će se u petak 23. i subotu 24. rujna 2022. na Trgu bana Jelačića. Uz bogat edukativni i zabavni program, i ove godine glavni zagrebački trg dva puna dana mamit će prolaznike raznovrsnom ponudom izlagača isključivo biljne zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama. Zamamni mirisi gotovih jela širit će se s izlagačkih mjesta raznih restorana, a za svakog posjetitelja naći će se ponešto - kako za ljubitelje ukusnih variva i jela na žlicu tako i za one koji se najviše vesele brzoj hrani.

Ponovno se očekuje na tisuće posjetitelja, kojima će u moru dostupnih informacija na ZeGeVege festivalu najzapaženije ostati one o mnogim prednostima veganstva za vlastito zdravlje, životinje i cijeli planet. Svi će moći posjetiti zanimljivu instalaciju i fotografirati se pokraj šestmetarskog trodimenzionalnog natpisa prehrane budućnosti, ali i štošta naučiti s edukativnih panoa na dvometarskim stupovima. O veganstvu će moći čuti iz prve ruke od stručnjaka i osoba kojima je takav način prehrane promijenio život nabolje.

Organizatori, Prijatelji životinja, vesele se 14. po redu veganskom festivalu koji je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i čija je organizacija neprofitnog i edukativnog karaktera. Kako ističu, ZeGeVege festival već je godinama zapažen kao mjesto odlične energije i pozitivnih promjena: „Pozivamo sve da dođu guštati s nama i napuniti se biljnim gorivom, informirati se o pravima životinja i veganstvu, uživati u pozitivnom okruženju i slaviti održiv način života. Kao i ranijih godina, pripremamo pregršt zanimljivosti i iznenađenja za sve dobne skupine. Vidimo se!"

ZeGeVege festival, zbog svoje zelene politike, golemi je doprinos stvaranju održivog i zdravijega društva i kao takav iznimno važan događaj, kojim se mogu ponositi i Zagreb i Hrvatska. Kroz ukusnu i zdravu ponudu te bogat edukativni program posjetitelji iz prve ruke uče o smanjenju potrošnje prirodnih resursa, smanjenju zagađenja okoliša i vlastita ugljičnog otiska te sprječavanju klimatskih promjena, što dolazi kao imperativ uz veganski način života. Izlagači koji predstavljaju svoje proizvode prepoznali su nužnost povećanja ponude biljnih proizvoda na hrvatskome tržištu. ZeGeVege festival, na kojemu se mogu izlagati isključivo namirnice biljnog podrijetla, prilika je da pokažu koliko je porastao veganski pokret u Hrvatskoj i koliko je bogata i dostupna ponuda takve hrane i ostalih proizvoda..

Prijatelji životinja pozivaju sve da pogledaju najavni video, a više informacija o 14. izdanju najvećeg veganskog festivala u ovom dijelu Europe nalazi se na www.zegevege.com i www.prijatelji-zivotinja.hr.   

10.08.2022. 12:01:00
http://metro-portal.hr/gustaj-i-ti-na-14-zegevegeu-23-i-24-rujna/138839/