Metro-portal.hr

objavljeno 11.08.2010. 13:31:07
ISLAMSKI ZAKON

Guido Westerwelle ne želi dečka voditi u homofobne države

Njemački ministar vanjskih poslova svog partnera ne vodi u zemlje koje kažnjavaju homoseksualnost jer želi promicati snošljivost

westerwelle mronz
westerwelle mronz (Getty Images)

Guido Westerwelle, njemački ministar vanjskih poslova i deklarirani homoseksualac, rekao je za časopis Bunte kako odbija svog životnog partnera voditi na službena putovanja u države koje zakonski kažnjavaju homoseksualnost.

"Želimo promicati snošljivost u svijetu. Ne želimo nepromišljenim potezima izazvati suprotan učinak", rekao je predsjednik njemačkih liberala (FDP).

U sedam država, a to su Iran, Jemen, Mauritanija, Somalija, Nigerija, Sudan i Saudijska Arabija, homoseksualci mogu biti osuđeni na smrtnu kaznu.

Kada je u siječnju putovao u Tursku i u nekoliko država Perzijskog zaljeva, među kojima je i Saudijska Arabija, Westerwelle nije poveo svog dugogodišnjeg životnog partnera Michaela Mronza, koji ga je zauzvrat pratio u Japan, Kinu i Latinsku Ameriku.

Upravo povodom turneje po muslimanskim zemljama aktivisti za ljudska prava pozivali su ga da progovori o progonu homoseksualaca u vahabitskoj monarhiji, gdje je na snazi islamski zakon (šarija) prema kojem se homoseksualnost kažnjava smrću.

Odvjetnik po struci, Westerwelle je prvi šef diplomacije u Europi koji je deklarirao svoju homoseksualnost. On i njegov partner nose zlatni prsten na lijevoj ruci iako nisu sklopili civilni brak, što je u Njemačkoj moguće. Westerwelle kaže da mu ne zadaje poteškoća to što je obznanio svoju homoseksualnu orijentaciju. (hina/metro-portal)

11.08.2010. 13:31:07
http://metro-portal.hr/guido-westerwelle-ne-zeli-decka-voditi-u-homofobne-drzave/45970/