Metro-portal.hr

objavljeno 30.01.2008. 01:00:43

Guela istisnuo Sammira, Tadić ispred Balabana

Već nakon nekoliko dana priprema vidjive promjene u momčadi Zvonimira Solde

Guela je konačno počeo pokazivati zašto je došao u Dinamo
Guela je konačno počeo pokazivati zašto je došao u Dinamo (Ronald Goršić/CROPIX)

Frank Manga Guela na najbolji je mogući način iskoristio Sammirovu ozljedu i nakon samo dva tjedna priprema izgurao Brazilca iz momčadi. Pomogla mu je u tom pothvatu Sammirova ozljeda, ali dionice su mu u prvom redu narasle zbog sve uvjerljivijih predstava. Na turniru u Gabeli, kao i protiv rumunjske Glorije, 21-godišnjak je bio među najboljim Soldinim igračima.

- Guela u napadačkoj igri pokazuje puno dobrih stvari. Jak je s loptom u posjedu, strašno je brz, okomit. Neke detalje ipak treba nastaviti ‘peglati’. Zahtijevam od njega da se više izvlači na udarac i da češće koristi šut s distance. Trenutačno je Guela u prednosti pred Sammirom - rekao je Soldo.

Više nego pristojan start (2-0 protiv prosječnog rumunjskog sastava) razveselio je Dinamova trenera, a igrači lakše podnose torturu kondicijskog trenera Miljenka Raka. Ipak, Soldo prepoznaje i dionice praznog hoda u radu ‘modrog’ stroja.

Alkohol na meniju
Već je u Međugorju Zvonimir Soldo uveo novu metodu treniranja ‘team spirita’. Kompletna momčad se u 21.30 okupi u hotelskom baru i nogometašima je tada dopušteno popiti čašu piva ili vina, ali ne i žestice... 

- Protiv Glorije smo odigrali dobro prvo poluvrijeme, ali u nastavku smo stali. Kod rezultata 2-0 suparnik je bio zreo za porciju, ali mi smo ostali prepasivni i nismo to koristili. U takvim se situacijama već s dva-tri dodavanja dolazi pred vrata, centarfor lakše ulazi u priliku.

Soldo je na ovim pripremama odlučio izvući ono najbolje iz Josipa Tadića, napadača koji je skupio tanak fond ozbiljnih utakmica. Tadić počinje utakmice, a Balaban zasad ulazi s klupe. Nakon ‘rokade’ Guela - Sammir, ovo je druga zanimljiva inverzija u odnosu na Ivankovićevu eru. 

Piše: jl
30.01.2008. 01:00:43
http://metro-portal.hr/guela-istisnuo-sammira-tadic-ispred-balabana/1934/