Metro-portal.hr

objavljeno 08.11.2010. 16:48:29
NOVA STRANICA U KARIJERI

Grupa Queen nakon 40 godina promijenila izdavačku kuću

Članovi britanske grupe Queen potpisali su ugovor s nakladničkom kućom Universal Music Group i tako prekinuli 40-godišnju suradnju s EMI-jem

Queen

O promjeni izdavačke kuće govorilo se još u svibnju, a informacija je potvrđena u ponedjeljak. To je udarac za EMI koji je već prije izgubio velika glazbena imena poput The Rolling Stonesa, Paula McCartneya i Radioheada.

"Vrlo smo uzbuđeni što nakon ovoliko vremena, okrećemo novu stranicu u karijeri - s novom izdavačkom kućom, novim idejama i novim snovima", rekao je gitarist grupe Queen Brian May. Nakon smrti karizmatičnog frontmena grupe 1991. Freddieja Mercuryja, grupa nije nikada dosegnula nekadašnju popularnost.

Queen i Universal već su počeli pripreme za objavljivanje remasteriranih verzija svih studijskih albuma grupe. Tijekom 2011. izdavačka kuća Island Records (dio Universala) remasterirat će svih 15 Queenovih studijskih albuma te će kupcima ponuditi dodatni sadržaj. Prvih pet albuma - "Queen", "Queen II.", "Sheer Heart Attack", "A Night At The Opera" i "A Day At The Races" na tržištu će se naći već u ožujku. (hina/metro-portal)

08.11.2010. 16:48:29
http://metro-portal.hr/grupa-queen-nakon-40-godina-promijenila-izdavacku-kucu/50903/