Metro-portal.hr

objavljeno 08.04.2012. 16:34:12
ZADNJI NASTUP

Grupa Blur raspada se nakon Olimpijskih igara

Članovi poznatog biritanskog banda Blur odlučili su prekinuti dugogodišnju suradnju zbog neslaganja nakon što odrade koncert povodom svečanosti zatvaranja Olimijskih igara

Damon Albarn, vođa britanskog alternativnog rock benda Blura, izjavio je u Guardianu da će njihov 'olimpijski' koncert ovog ljeta u Londonu biti zadnji u zajedničkoj im karijeri, javlja Hina.

Blur će svirati 12. kolovoza u londonskom Hyde Parku, na jednom od događaja kojima će se obilježiti završetak Olimpijskih igara.

Na upit ima li bend budućnost nakon toga nastupa Albarn je odgovorio: "Ne, zapravo ne". Dodao je kako bend više neće ni nastupati ni snimati zajedno. Albarn je objasnio da s jednim od preostale trojice članova grupe može raditi zajedno, ali se ostalom dvojicom ne može "povezati".

Blur se prvi put raspao 2003., ali su se članovi ponovo okupili pet godina kasnije.

Albarn, koji trenutno promovira svoj samostalan album, rekao je kako "nije vjerojetno" niti da će njegov virtualni pop bend Gorillaz nastaviti raditi zbog kreativnih razilaženja između njega i drugog člana Jamieja Hewletta.

Blur je u karijeri, od početka 90-ih, snimio sedam albuma, dobio pet nagrada Brits i nekoliko nagrada NME-ja. Najveći su im hitovi pjesme "Girls & Boys", "County House" i "Beetlebum".

08.04.2012. 16:34:12
http://metro-portal.hr/grupa-blur-raspada-se-nakon-olimpijskih-igara/69862/