Metro-portal.hr

objavljeno 17.03.2023. 13:34:00
ODLIČNO

GROHE uz strukovne škole

GROHE opremio treću strukovnu školu u Hrvatskoj, učenicima na raspolaganju međunarodno akreditirano stručno osposobljavanje

Odlično!
Odlično! (Arhiva)

Sanitarna tvrtka GROHE uspješno je, u sklopu GIVE programa (engl. GROHE Installer Vocational Training and Education), opremila Školu za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu, ujedno i treću školu u Hrvatskoj. Riječ je o međunarodno akreditiranom programu stručnog osposobljavanja i edukacije u području vodovodnih instalacija kroz koji GROHE srednjim strukovnim školama u Hrvatskoj osigurava kvalitetan materijal za obuku, modernu opremu te pismeni ispit.

Cilj je svim budućim vodoinstalaterima diljem Hrvatske omogućiti pristup GIVE programu koji je zasigurno adekvatna priprema za izlazak na tržište rada. Upravo iz razloga što o spomenutom zanimanju govorimo kao deficitarnom.

GIVE program će osposobiti učenike za instalaciju i održavanje naših sanitarnih rješenja te ćemo svakako nastaviti s kontinuiranim opremanjem kabineta novim proizvodima. Na taj način mladim ljudima dajemo priliku da na tržište rada dođu spremni, s konkretnim praktičnim znanjima", naglasio je voditelj GIVE programa Chris Penney.

Svoje zadovoljstvo suradnjom s tvrtkom GROHE istaknuo je i ravnatelj Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu, dipl. ing. strojarstva Darko Sušac.

Na predstavljanju su se učenici upoznali s proizvodima s kojima će raditi u budućnosti. Polaznici će, osim pristupa najsuvremenijim rješenjima u sanitarnoj industriji, proći tečajeve koje vode iskusni tehničari, a nakon uspješnog polaganja pismenih ispita, dobit će međunarodno priznati certifikat koji će doprinijeti lakšem zapošljavanju nakon završetka formalnog obrazovanja. Osim toga, GROHE će učenicima omogućiti asistenciju pri zapošljavanju ili mogućnost radnog iskustva kod jednog od GROHE partnera.

17.03.2023. 13:34:00
http://metro-portal.hr/grohe-uz-strukovne-skole/141594/