Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2008. 14:54:16
lijepe želje

Grinchova čestitka za Novu godinu

Sanaderova čestitka zvuči uvjerljivo kao predizborni govor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)

Premijer Ivo Sanader uputio je danas novogodišnju čestitku hrvatskim građankama i građanima u ime Vlade i svoje osobno ime.

"Odlučni u daljnjoj izgradnji domovine na načelima slobode, pravde i solidarnosti, u novu godinu ulazimo s obnovljenom željom da Hrvatska nastavi putem mira i napretka. Putem razvoja na kojemu će svi hrvatski građani biti uključeni i kojemu će svi društveni čimbenici aktivno i odgovorno pridonijeti. Putem dijaloga i tolerancije, te sloge oko ostvarivanja zajedničkih ciljeva.

Prioritetni cilj na tom zajedničkom putu ostaje nam briga za očuvanje standarda hrvatskih građana. U tom pogledu, 2009. godina donosi nove izazove, ali i mogućnosti. Svjesni smo utjecaja globalne krize na naše gospodarstvo, kao i poteškoća s kojima ćemo se suočiti u nadolazećom razdoblju. Ali smo isto tako svjesni sposobnosti hrvatskih ljudi i naših ukupnih prednosti. Stoga ćemo u novoj 2009. zajedničkim naporima postaviti temelje za novi ciklus razvoja hrvatskog gospodarstva i cjelokupnog društva", stoji u čestitki.

Premijer u čestitki ističe kako nas u tome ohrabruju i dosadašnja postignuća. Od ravnomjernog razvoja svih hrvatskih krajeva, preko izgradnje suvremenih autocesta, željezničkih pruga, plinofikacije, kanala za navodnjavanje i niza drugih razvojnih projekata, do afirmacije i ravnopravnog sudjelovanja Republike Hrvatske u međunarodnim odnosima, kroz članstvo u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, pozivnice za NATO i Plana puta za završetak pregovora s Europskom unijom 2009. godine.

"U novoj godini nas očekuje nastavak toga puta i nastavak svih reformi potrebnih ne samo za članstvo u EU i NATO, već prvenstveno za ispunjavanje naših ideala demokracije, pravne države, slobodnog i konkurentnog gospodarstva, socijalne pravde i solidarnosti. Međutim, punopravnim članstvom u NATO-u i završetkom pristupnih pregovora s EU u 2009., završit ćemo povijesni ciklus koji smo započeli prije gotovo dva desetljeća, vođeni upravo tim slobodarskim idealima na kojima smo izgradili neovisnu Hrvatsku.

Stoga, u uvjerenju da ćemo 2009. ostvariti zajedničke aspiracije i ciljeve, svim hrvatskim građankama i građanima, u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, želim sretnu Novu godinu!", stoji na kraju čestitke premijera Sanadera. (hina/metro-portal)

30.12.2008. 14:54:16
http://metro-portal.hr/grinchova-cestitka-za-novu-godinu/13899/