Metro-portal.hr

objavljeno 07.11.2011. 20:35:51
MM CENTAR

„Grešnici“ ovog petka premijerno u MM centru

Ana Vilenica, Marinko Leš i Matija Kačić glume 12 likova u sedam različitih priča

Fotografija vijesti

Premijera najnovijeg uratka, mlade redateljice i autorice Ivane Čoh, predstava „Grešnici", čija se radnja bazira na 7 smrtnih grijeha ( OHOLOST, ŠKRTOST, BLUDNOST, ZAVIST, LIJENOST, NEUMJERENOST U JELU I PIĆU, SRDITOST) održat će se u petak, 11. studenog u MM centru, s početkom u 20 sati. U predstavi igraju Marinko Leš, Ana Vilenica i Matija Kačan.

Izvedba: 12. i 13. studenog / 20 sati, 50/25kn

Recept je sljedeći: jedna glumica, dva glumca, 12 karaktera, malo monologa, malo dijaloga, sedam različitih priča, prstohvat iskustva (isto toliko i mašte) i puna pozornica grijeha.

(OHOLOST) „Grešnici" su omnibus od sedam kratkih scena od kojih svaka na specifičan način obrađuje po jedan od sedam smrtnih grijeha. (ŠKRTOST) Do koje je mjere „ljudski" griješiti, ima li razlike u grijehu počinjenom nad samim sobom i onog na štetu drugome, te postoji li stupanj krivnje tj. opravdanost „zločina"? (BLUDNOST) To su samo  neka od pitanja kojima se predstava bavi i koje otvara. (ZAVIST) Na pitanja odgovara ponekad cinično, ponekad sarkastično, bolno iskreno i duhovito... (LIJENOST)  Odgovara, ali odgovore ne nudi. (NEUMJERENOST U JELU I PIĆU)Odgovoriti na pitanje što je to grijeh isto je kao i znati kako prestati griješiti - nemoguće. (SRDITOST)

„Kada bi priznali svoje grijehe jedni drugima, smijali bi se međusobno nedostatku originalnosti.„ Khalil Gibran

 

07.11.2011. 20:35:51
http://metro-portal.hr/gresnici-ove-srijede-premijerno-u-mm-centru/65240/