Metro-portal.hr

objavljeno 06.02.2014. 09:01:44
WOW!

Grejpfrut topi kilograme

Gotovo pa čudotvorna voćka koju uvijek treba imati u kući, jer vam pomaže skinuti kilograme čak i ako niste na dijeti

Grejpfrut čudesno djeluje
Grejpfrut čudesno djeluje (Shutterstock)

Grejpfrut je jedna od onih voćki koje uvijek trebamo imati u kući, tvrde japanski znanstvenici koji su napravili istraživanje o utjecaju grejpa na prehranu. Rezultati su bili više nego pozitivni, jer su ispitanici koji su pojeli pola grejpa uz svaki obrok izgubili 1.65 kilograma u mjesec dana.

Oni koji su tri puta dnevno pili čašu grejpa izgubili su nešto manje, 1.5 kilograma u mjesec dana. Naime, dokazana je fiziološka veza između grejpfruta i inzulina, pošto kemijska svojstva grejpa smanjuju razine inzulina u krvi i potiču mršavljenje.

Velik udjel vode u grejpu, kao i kod ostalog sličnog voća, potiče pijenje tekućine što vam ubrzava metabolizam i daje više energije. 

Stoga, recept je jednostavan - uz svaki obrok pojedite pola grejpfruta ili popijte 2.5 dcl soka, no, pritom treba zaboraviti na namirnice sa složenim ugljikohidratima kao što je kukuruz, krumpir, celer ili grašak od povrća i tjestenine.

Jelovnik obogatite povrćem koje možete pripremati na maslacu  - crveni luk, brokula, paprika, krastavci, mrkva i slično i kilogrami će se početi topiti.

06.02.2014. 09:01:44
http://metro-portal.hr/grejpfrut-topi-kilograme/83120/