Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2010. 16:19:59
sax!

Gitaristički virtuoz Greg Koch u Zagrebu!

Otkačeni gitaristički genije održat će koncert i radionicu

Greg Koch je gitaristički velikan kojeg često nazivaju "otkačeni gitaristički genij" ili "eklektički virtuoz" ("Twisted guitar genius" and "Eclectic virtuoso"). Ovaj 44-godišnjak iz Milwaukeea je puno više od gitarskog genijalca - on je internacionalno priznat, on je vrhunski session gitarist, on je autor najprodavanijih knjiga za učenje gitare, on je zvijezda instrukcijskih DVD-a, on je kolumnist u gitarskim magazinima, on je radio voditelj, on je predavač na Fenderovim workshopovima, on je jednostavno Greg Koch!

Po prvi puta publika će u Hrvatskoj imati priliku upoznati ovog sjajnog "lika" koji je tako fenomenalno miješa blues, jazz, counry, folk i sve što mu padne "pod ruku". On je bio jedna od najbolje čuvanih tajni u gitarističkom svijetu dok ga 2001. Godine na NAMM showu (najvećem sajmu instrumenata na svijetu) nije otkrio niko drugi doli legendarni Steve Vai koji je oduševljen njegovom svirkom odlučio potpisati ugovor s njime za svoju diskografsku kuću Flavored Nations. I Vaija je oduševilo ono što Greg u šali naziva "Chet Hendrix susreće Kingse (BB-a, Alberta i Freddija)".

Ali u toj šali ima puno istine jer Greg Koch nevjerojatnom lakoćom miješa razne stilove svojih idola - od već spomenutih pa preko Jeff Becka, Stevie Ray Vaughna pa do Ritchie Blackmorea. Greg je gitaru počeo svirati s 12 godina kada se "zapalio" za Hendrixa, a nakon session svirki u Chicagu studirao je jazz na sveučilištu Wisconsin-Stevens Point, a na natjecanju Bluesbreaker Guitar Showdown 1989. godine Buddy Guy mu je predao nagradu za 1. mjesto. Sa svojim bandom Tone Controls osvojio je 5 Wisconsin Area Music Awards za najboljeg blues glazbenika godine. S ovim bandom objavio je 5 izdanja.

No njegov proboj u gitarističkom svijetu započeo je zahvaljujući zapaženim glazbenim workshopovima za Fender gdje ga je zapazio i Vai i omogućio mu da objavi svoj debi album "The Grip". Nakon toga usljedili su albumi "Radio Free Gristle", "13 x 12", "4 Days In the South" i "Live on the Radio" sa bandom sa kojim trenutno radi, a koji uključuje glazbenike poput basiste Roscoe Becka (ex Robben Ford, Eric Johnson...), bubnjara Toma Brechtleina i pjevača Malforda Milligana.

www.gregkoch.com

Greg Koch i njegov fenomenalni trio dolaze uveličati otvaranje prvog Zagreb International Blues festivala svojom svirkom u klubu Sax u četvrtak 20.05.2010. od 21 sat.

Cijena ulaznice iznosi 35kn i može se nabaviti samo na ulazu u klub Sax! na dan koncerta.
11.05.2010. 16:19:59
http://metro-portal.hr/greg-koch-u-zagrebu/39772/