Metro-portal.hr

objavljeno 07.10.2013. 08:30:00
BOX OFFICE

„Gravitacija“ lansirana s rekordom

Posljednja predviđanja govorila su o rezultatu od 40-50 milijuna dolara u prvom vikendu, no "Gravitacija" je potegnula još malo više

Sjajno otvaranje na box officeu
Sjajno otvaranje na box officeu (Arhiva)

Otkako je ovaj svemirski triler ušao u marketinšku kampanju predviđanja o njegovoj uspješnosti rasla su iz dana u dan: filmska premisa djeluje zanimljivo, traileri su stvarno spektakularni, a kao začin dolaze i fantastično dobre recenzije.

Posljednja predviđanja govorila su o rezultatu od 40-50 milijuna dolara u prvom vikendu, no "Gravitacija" je potegnula još malo više. Pomogao je i dojam da film jamči jedinstveno iskustvo i vizuale za što se isplati platiti malo skuplju kartu, za 3D ili IMAX projekciju, pa je utržak dosegao 55,6 milijuna dolara i na taj način postavio all-time rekord otvaranja nekog filma u mjesecu listopadu.

S obzirom na nešto viši prosjek godina gledatelja te odličnu usmenu predaju, može se očekivati da Sandra Bullock i George Clooney još neko vrijeme provedu lebdeći na ili pri vrhu box officea.

Najveći gubitnik prošlog vikenda u američkim kinima je film „Kockanje" („Runner Runner") s Benom Affleckom i Justinom Timberlakeom koji je utržio svega 7 i pol milijuna dolara.

Cijeli izvještaj s američkog box officea možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

07.10.2013. 08:30:00
http://metro-portal.hr/gravitacija-lansirana-s-rekordom/80893/