Metro-portal.hr

objavljeno 12.06.2018. 16:01:00
NOVOSTI

Grasecco i Francesca za dugo toplo ljeto

Urbani, moderni, intrigantni - tako bi se mogli opisati novi pjenušci Feravina atraktivnog imena i bogatog dugotrajnog okusa

Sjajni novi okusi
Sjajni novi okusi (Feravino)

Grasecco i Francesca novi su trio na domaćoj vinskoj sceni! Osvježavajući i lagani, savršeni za vruće ljetne večeri. Grasecco od sto posto graševine, a Francesca od sto posto frankovke! Nove zvijezde Feravina privući će ljubitelje ovih sorti, ali i mlađu generaciju koji će najprije primijetiti sjajnu modernu etiketu - otkačenu, hipstersku i potpuno drugačiju od svega na što smo navikli kod domaćih proizvođača.

Grasecco se predstavlja u dvije kategorije - brut i ekstra brut, a razlika je u ostatku slasti odnosno šećera. Oba Grasecca nježne su zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje,  suptilnog mirisa zrelog nara  te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina. Ovi pjenušci odličan su izbor za aperitiv - unikatni Grasecco bit će i lijepa pratnja uz jela od bijelog mesa, školjke, rižota, plodove mora, hladna predjela, dok uz elegantnu Francescu možete poslužiti voće, voćne deserte, tjestenine i bijelu ribu.

„Ove smo godine podrum u Feričancima opremili novim punionicama za punjenje mirnih i pjenušavih vina. To je moderno postrojenje s tri autoklava za proizvodnju pjenušaca prema charmat metodi, koja je u našem podrumu potpuno nova tehnologija jer smo do sada proizvodili pjenušce klasičnom metodom vrenja u boci. Naši novi aduti - Grasecco i Francesa proizvedeni su novom metodom", ističe Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino. 

12.06.2018. 16:01:00
http://metro-portal.hr/grasecco-i-francesca-za-dugo-toplo-ljeto/112675/