Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2010. 19:59:02
MAGLOVITI HVAR

Gradski vijećnici ostali bez informacija o Sunčanom Hvaru

Vrijeme je da USKOK I DORH provjere poslovanje ORCO-grupe u 'Sunčanom Hvaru', poručio je hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Izvanredna sjednica hvarskoga Gradskog vijeća o teškoćama u "Sunčanom Hvaru" danas je prekinuta jer se pozivu nije odazvao član NO-a te tvrtke i predsjednik Uprave ORCO-grupe za istočnu Europu Dragan Lazukić, od kojeg su vijećnici očekivali da ih izvijesti o stanju u tvrtki, potvrdio je gradonačelnik Pjerino Bebić.

Bebić je objasnio kako je Lazukić bio pozvan na današnju izvanrednu sjednicu da vijećnike u ime većinskog vlasnika "Sunčanog Hvara" - ORCO-grupe izvijesti o stanju u toj tvrtki. "Lazukić je ignorirao poziv", ustvrdio je Bebić, rekavši da je na sjednicu bio pozvan i predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak.

Umjesto njega došli su izaslanci iz splitskog ureda Tomislav Lovrić i Joško Ivačić koji nisu bili ovlašteni davati informacije.

Po Bebićevu tumačenju ORCO-grupa nije poštovala ugovor o javno-privatnom partnerstvu sklopljen s HFP-om odnosno vladom još prije pet godina pa je "Sunčani Hvar" doveden na rub opstanka, a zaposlenici u toj tvrtki egzistencijalno su ugroženi.

"Vrijeme je da USKOK I DORH provjere poslovanje ORCO-grupe u 'Sunčanom Hvaru'", rekao je Bebić, dodavši kako su ti zahtjevi izrečeni i na današnjoj sjednici.

Bebić je najavio kako će u idućih desetak dana kao gradonačelnik sazvati poseban okrugli stol o stanju i poslovanju u "Sunčanom Hvaru", na koji će, dodao je, pozvati predstavnike USKOK-a i DORH-a.

Uprava i Nadzorni odbor "Sunčanog Hvara" nedavno su izvijestili da je "zbog financijskih teškoća u tvrtki upitna redovita i cjelovita isplata plaća zaposlenicima" te najavili isplatu 40 posto plaće za studeni 2009. U tvrtki je zaposleno 360 radnika. (hina/metro-portal)

26.01.2010. 19:59:02
http://metro-portal.hr/gradski-vijecnici-ostali-bez-informacija-o-suncanom-hvaru/31516/