Metro-portal.hr

objavljeno 15.05.2010. 20:32:42
KLJUČ ŽIVOTA

Građani Makarske prosvjedovali zbog zatvaranja rodilišta

"Rodilište - ključ života, a ne ključ u bravu", osnovna je poruka s mirnog prosvjednog skupa što ga je organizirala "Udruga građana" zbog nedavnog zatvaranja rodilišta u Makarskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivo Ravlic/CROPIX )

Nazočnima se obratilo šest članica Udruge, tražeći od gradskih, županijskih i državnih vlasti otvaranje rodilišta, koje je u makarskom Domu zdravlja radilo više od 30 godina, a lani je u njemu obavljeno 130 poroda.

Peticiju za ukidanje zabrane rada rodilišta u Domu zdravlja u Makarskoj potpisalo je oko 500 Makarana, a na facebooku više od 4000.

Unatoč očekivanju da će se okupljenima na prosvjedu obratiti gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek ili donedavni ravnatelj makarske bolnice dr. Damir Mendeš, nitko im se od predstavnika gradske vlasti nije obratio.

Na skupu je po podacima policije bilo između 250 i 300 prosvjednika, a transparentima su poručivali "Makarani imaju pravo roditi se u Makarskoj", "Politički mešetari nećete nam uzeti rodilište, to je naših ruku djelo" i dr.

Na zahtjev oporbenih vijećnika SDP-a za utorak je sazvana izvanredna sjednica Gradskog vijeća Makarske s jednom točkom dnevnog reda - problemi vezani uz makarski Dom zdravlja i zatvaranje rodilišta. (hina/metro-portal)

15.05.2010. 20:32:42
http://metro-portal.hr/gradjani-makarske-prosvjedovali-zbog-zatvaranja-rodilista/40113/