Metro-portal.hr

objavljeno 05.09.2008. 13:29:37

Gradi se dom u splitskom studentskom kampusu "Visoka"

Prvi korak prema ciljanih 3.000 ležajeva u Splitu

Sjednica splitskog gradskog poglavarstva
Sjednica splitskog gradskog poglavarstva (Jadran Babić/CROPIX)

U Sveučilišnom kampusu "Visoka" u Splitu gradit će se studentski dom sa 600 ležajeva.

Odluka o potpisivanju sporazuma za financiranje gradnje studentskog doma u Sveučilišnom kampusu "Visoka" jednoglasno je donesena na današnjoj sjednici splitskoga Gradskog poglavarstva kojoj je bio nazočan i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Studentski dom u vrijednosti od 150 milijuna kuna zajednički će financirati Ministarstvo, Grad Split te studentski i sveučilišni centar.

Ministar Primorac ocijenio je da je ovakav model izgradnje jedini način da se u roku od godinu dana, uz taj studentski dom, izgrade još dva u Splitu, s ukupno 3 tisuće ležajeva, jer se, bez ovakve financijske suradnje, to ne bi moglo ostvarilo niz godina.

"S ovakvim modelom nastavljamo i u drugim dijelovima Hrvatske i moj je cilj tako riješiti problem studentskog smještaja koji se bez ovakvih financijskih dogovora ne bi godinama riješio. Zato želim javno zahvaliti gradonačelniku Splita Ivanu Kuretu, županu splitsko-dalmatinskom Anti Sanaderu i svima koji su ovaj model prepoznali i u njemu sudjeluju vlastitim sredstvima", rekao je ministar Primorac.

Splitsko sveučilište i studentski centar prodat će, naime, svoj stari centar u Sinjskoj ulici i na Spinutu, čime će se osigurati 80 milijuna kuna, dok će ostala sredstva zajedno izdvojiti Grad i Ministarstvo znanosti.

Gradonačelnik Ivan Kuret rekao je da se ovakvom odlukom Gradskog poglavarstva šalje javna poruka da Grad zaista stoji iza obrazovanja svojih mladih sugrađana jer je to, istaknuo je, jedina perspektiva i budućnost Splita. (HINA)

05.09.2008. 13:29:37
http://metro-portal.hr/gradi-se-dom-u-splitskom-studentskom-kampusu-visoka/11407/