Metro-portal.hr

objavljeno 14.02.2008. 22:17:06

Grad planira uložiti u sport više od 200 milijuna kuna

Poglavarstvo je nezadovoljno dosadašnjom praksom rasipanja novca

Zagrebački športski savez vratit će se u Dom sportova nakon obnavljanja prostorija
Zagrebački športski savez vratit će se u Dom sportova nakon obnavljanja prostorija (Marin Tironi/CROPIX)

Gradsko poglavarstvo jučer je prihvatilo plan sufinanciranja programa sporta u 2008. po kojemu će iz gradskog proračuna biti izdvojeno nešto više od 198 milijuna kuna za javne potrebe u sportu, za vrhunski sport 20 milijuna, a za velike sportske priredbe 11 milijuna kuna.

Privilegija Zagreba

‘Riječ je o velikom novčanom iznosu koji nema većina gradova u Hrvatskoj i zato moramo dobro kontrolirati ono što se financira’, rekao je gradonačelnik Bandić. Naglasio je kako je voditeljica podružnice Upravljanje sportskim objektima Zagrebačkog holdinga Gordana Pokrajčić dobila mandat da ‘napravi reda’ unutar sportskih objekata. ‘Svaki trošak ima svoj račun odnosno ime i adresu, više nećemo prelijevati iz šupljeg u prazno’, rekao je Bandić i dodao kako Grad još uvijek nije naplatio 35 do 40 posto dugovanja (za dvorane i drugo).
Na pitanje zašto je Zagrebački športski savez sada u raskošnom poslovnom prostoru, umjesto u Domu sportova i zašto raspolaže luksuznim automobilima, umjesto kombijima za sportaše, član Poglavarstva zadužen za obrazovanje, kulturu i šport Duško Ljuština, odgovorio je da je Savez premješten u druge prostorije dok se ne obnovi Dom sportova i da je riječ o sponzorskim automobilima.

Najavljeno je ‘stezanje remena’- Predsjednik Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić kaže kako ima prostora za racionalizaciju i da je vrlo važno u narednom razdoblju stabilizirati rad podružnice Upravljanje sportskim objektima.
- Bandić je rekao: ‘Za šest mjeseci ćemo podvući crtu i više neće biti oprosta duga nikome.’
Izgradnja stanova

Prihvaćeno je i izvješće o javnoj raspravi i utvrđen je konačni prijedlog odluke o donošenju urbanističkog plana uređenja ‘Tvornica autobusa’ između ulice Vile Velebita i Dankovečke ulice, gdje će biti izgrađeno 300 stanova. Na upit novinara zašto se plan uređenja radi tek nakon što je izgrađen trgovački centar Kaufland, pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek je odgovorio kako rješenja mogu biti različita i dodao kako je sada središnji dio zone pretvoren u gradsku robnu kuću, a okolo će biti izgrađeni stanovi, dvorana sa 600 mjesta i park. Utvrđen je program za arhitektonski natječaj za stambeno poslovnu gradnju u Maksimirskoj 41. (HINA/METRO)

14.02.2008. 22:17:06
http://metro-portal.hr/grad-planira-uloziti-u-sport-vise-od-200-milijuna-kuna/3006/