Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2008. 23:32:45

Grad isplaćuje pomoć za novorođenu djecu

Obitelji s troje i više djece dobivaju 9000 kuna

Zahtjeve za ostvarivanje pomoći možete podnijeti Gradskom uredu u Vodnikovoj 14
Zahtjeve za ostvarivanje pomoći možete podnijeti Gradskom uredu u Vodnikovoj 14

Gradski ured za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje jučer je počeo isplaćivati pomoć za opremu novorođenog djeteta, i to za obitelji koje su pravo na pomoć ostvarile u veljači 2006. godine, veljači 2007. i veljači 2008.

Rok za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na pomoć je šest mjeseci od dana rođenja djeteta. Obitelji s jednim djetetom primaju jednokratnu pomoć od 3000 kuna, obitelj s dvoje djece 6000 kuna, a ona s troje i više djece ostvaruje pravo na 9000 kuna godišnje tijekom prvih šest godina djetetova života.

Djeci za UskrsGrad Zagreb i ZET jučer su štićenicima Doma Svete Terezije i korisnicima Suvaga darovali slatkiše i školski pribor, te LCD televizore i DVD-videorekordere. 

Zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta podnosi se Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje na adresi Vodnikova 14, najkasnije šest mjeseci od dana djetetova rođenja. Uz zahtjev se moraju priložiti dokazi o državljanstvu, prebivalištu oba roditelja na području Grada Zagreba, broju malodobne djece podnositelja zahtjeva koja s njim žive u zajedničkom kućanstvu, te njihovom prebivalištu.
Ured odlučuje o pravu na pomoć za opremu novorođenog djeteta i njezinoj visini u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva.

Pravo na pomoć prestaje isplatom šestog obroka ili ako se roditelji isele iz Zagreba, što se mora prijaviti u roku od 15 dana, a to se odnosi i na ostale promjene koje utječu na ostvarivanje prava.  (DM)

18.03.2008. 23:32:45
http://metro-portal.hr/grad-isplacuje-pomoc-za-novorodjenu-djecu/4594/