Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2008. 23:05:25

Grad Guinnessa, Joycea i Becketta

Irska prijestolnica Dublin poznata je po povijesnim znamenitostima, slavnim književnicima i ludim noćnim provodima
Irska prijestolnica Dublin poznata je po povijesnim znamenitostima, slavnim književnicima i ludim noćnim provodima

Glavni grad Irske Dublin posljednjih se godina razvio u pravu modernu europsku metropolu. Neka vas ne zavara dojam sivog i starog grada - ovdje je noćni život bogat, muzeji impresivni, restorani kreativni, a trgovine vrijedne posjeta.

Dublin je, kao i cijela Irska, po mnogočemu jedinstven i neponovljiv; urešen je bajkovitim dvorcima, bogat mitovima i legendama te poznat kao grad slavnih pisaca poput James Joycea, Samuela Becketta i Thomasa Moorea. Ovdje se još uvijek ispija najbolji Guinness, Kilkenny ili Beamish i toči vrhunski irski viski.

Dublin za svakogaU Dublinu ćete uz brojne povijesne zgrade, katedrale i crkve, georgijanske trgove, dvorce, spomenike i nezaobilazne pubove, otkriti nove i moderne hotele, shopping centre i suvremene građevine. 

Većina gradskih atrakcija nalazi se na relativno malom području, šireći se uzduž obala rijeke Liffey, koja grad dijeli na dva dijela. Južni dio ili Southside obilježavaju otmjene četvrti u kojima se nalaze poznate shopping-ulice Grafton i O’Conell te umjetnička četvrt Temple Bar, a sjeverni dio ili Northside poznat je po građanskim i radničkim četvrtima, najpoznatijim irskim kazalištima i živahnom noćnom životu.

Četverodnevno putovanje u ovaj čudesni grad koštat će vas oko 5000 kuna. (METRO) 

16.04.2008. 23:05:25
http://metro-portal.hr/grad-guinnessa-joycea-i-becketta/5993/